BİR BARDAK ÇAY 1 LİRA OLDU !

Kasım 2011'den beri çay ve meşrubat ücretlerinde her hangi bir değişiklik yapılmadığını söyleyen Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Esnaf Odası Başkanı  Nihat BOZKURT

BİR BARDAK ÇAY  1 LİRA OLDU !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kasım 2011’den beri çay ve meşrubat ücretlerinde her hangi bir değişiklik yapılmadığını söyleyen Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Esnaf Odası Başkanı  Nihat BOZKURT “  23 Kasım 2011’den beri eski çay rayişleri ile esnafımız satış yapmaktaydı. 4 yıl aradan sonra  31 Aralık  2015’de yeni bir çay rayişi belirlemek zorunda kaldık. Çünkü;  bir bardak çayın  75 kuruşa satılması esnafımızı artık kurtarmıyordu” dedi.

2011’den Beri  1 Bardak Çayın Maliyeti Çok Arttı

Son 4 yılda yapılan zamlarla kahvehane ve çay evi sahiplerinin artık zarar ettiklerini belirten Nihat BOZKURT “Şuan Bağkur prim ücreti 570 lira oldu, asgari ücret 1.300 lira oldu, ödediğimiz prim arttı, ve çalıştırılan  elamanın maliyeti arttı. Bunun yanı sıra 2011 yılında bir kilo çay 12 lira iken bugün 23 lira, 10 kilo şeker  18 lira iken bugün 40 lira bu zamların yanı sıra su, elektrik ücretleri iş yeri kiraları  sürekli arttı. Bütün bu  artan girdi maliyetleri bizim yeni bir fiyat tarifesi oluşturmamızı gerekli kıldı” dedi.

İşyeri Açarken Depozito Alınması Sadece Elazığ’da Var

Kahvehane, kafe ve internet  kafe açılırken  esnaftan  depozito alınmasının  yanlış olduğunu söyleyen  BOZKURT “ Türkiye’nin hiçbir yerinde  kahvehane açarken bir belediye depozito  almaz. Maalesef bizim Elazığ Belediyesi’nin uzun yıllardan beri uygulamış olduğu depozito uygulaması var. Kahvehaneden 600 lira kafe ya da internet kafelerden ise Bin lira depozito alınıyor. Alınırken söylenen şu “İş yerini kapatırken sana geri iade edeceğiz, iyi güzelde ben 1981 yılında kahvemi açtığımda 7 lira depozito vermiştim. Şuan o parayı gidip alsam 7 liraya ne geliyor ?  İlla alınacaksa esnafımız da mağdur edilmesin. Alınan depozito döviz olarak alınsın ya da  su ücretine çevrilsin.  Depozito alınmaması için yapmış olduğum bir dosyayı belediye başkanımıza ben geçen aylarda ilettim” dedi.

Yeni fiyat tarifesiyle birlikte Elazığ’daki kahvehane ve çay evlerinde çay, oralet,ıhlamur,kuşburnu vb içeceklerin  bir bardağı 1 liradan,  meşrubatlar ise %60’a kadar Kâr ile satılacak.