BİLİNÇLİ KULLANIM ÇOK ÖNEMLİ

Gülşah ALTAŞ / Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı, altında 12 taksit uygulamasının gündeme gelmesinin hem vatandaş hem de kuyumcu esnafı açısından sevindirici b

BİLİNÇLİ KULLANIM ÇOK ÖNEMLİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gülşah ALTAŞ / Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı, altında 12 taksit uygulamasının gündeme gelmesinin hem vatandaş hem de kuyumcu esnafı açısından sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) kredi kartında taksit miktarını artırma yönündeki çalışması, son yıllarda altın fiyatlarının yüksek seyretmesi nedeniyle satışları azalan kuyumcuları umutlandırdı. Altında 12 taksit uygulamasının gündeme gelmesini değerlendiren Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı, bilinçli kullanımın önemine dikkat çekti. Geçmiş dönemlerde altın sektöründe taksitlendirmenin kaldırıldığını, bu durum vatandaşlar tarafından olumsuz karşılanınca Türkiye nezdinde oda başkanları olarak BDDK ile görüşmelerde bulunduklarını hatırlatan Çakmakcı, “Bu görüşmeler sonucu altında 4 taksit uygulaması tekrar getirildi. Bu vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Şu anda 12 taksit uygulaması gündemde. Bilinçli kullanımda tabi ki 12 taksit vatandaşlar açısından fayda sağlayacaktır” dedi.

NE YAZIK Kİ ART NİYETLİ ESNAFLAR VAR

Çakmakçı, taksit uygulamasını fırsata dönüştürerek komisyon uygulayan ve vatandaşları zor durumda bırakan esnafların da bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: “Ne yazık ki bizim art niyetli esnaflarımız da var. Komisyon uygulamalarıyla vatandaşı zor durumda bırakabiliyorlar. Bankanın keseceği oran yıllık yüzde 10 ise, komisyonla yüzde 15-20 gibi bir orana tekabül edebiliyor. Tabi ki bilinçli herkesin başvuracağı bir yol değil. Taksit uygulaması bilinçli kullanıldığı takdirde vatandaş için de esnaf için de olumlu yansımaları olur diye düşünüyorum.”