Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhan, rahatlayacağımız tarihi açıkladı

Türkiye 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayıp 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'te bitecek şekilde tam kapanmaya giderken, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan alınan yeni tedbir kararlarını değerlendirdi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhan, rahatlayacağımız tarihi açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Canlı yayında "Salgında rahatlama ne zaman olur?" sorusuna da yanıt veren Prof. Dr. İlhan, "Aşımızı olalım, kurallara uyalım. 3'ü bir arada olursa güz döneminde daha iyi olabiliriz. Cumhuriyet Bayramı'nı 29 Ekim'i güzel karşılayacağımızı söyleyebiliriz" dedi.

"BAYRAMA DOĞRU 10 BİNLERİ GÖREBİLİRİZ"

Şu an geldiğimiz noktada 37 bini gördük ama ondan önceki haftaya baktığımızda çok olumsuz rakamlar gördük. 60 binleri gördük. Vaka sayısındaki artış hemen o gün ağır hasta ve vefata yansımıyor ama 10-15 gün sonrasına kadar ağır hastaya yansıyor, 30 gün sonrasında ise vefata yansıyor. Kısıtlamaların temel amacı vaka sayısını azaltmak. Vaka sayısı 20 bine düşmüş olsa dahi bir hafta daha ağır hastalar ve vefatlar devam edecek gibi görünüyor.Bundan sonraki aşamada bu ivmeyi daha hızlandırmak zorunluluğu doğdu. Arada bir daha yükselebilir. Artış hızı ivmesi azalmış durumda. bayrama doğru 10 binleri görebileceğimizi düşünüyorum. Bu rakamların 5 binin altını görmesi bekleniyor. Evet 5 binin altını belki biz bayramdan sonra görebiliriz. Bundan sonra bir şey olmaz dersek yine 40'lı 50'li rakamları görebiliriz. Bayramdan sonra tekrar değerlendirme yapılmasıyla sürece tekrar bakmak gerekiyor.