BİK Uçalı Üç Yıl Oldu

Şehir halkının tiryakisi olduğu ve çok sayıda takipçisinin bulunduğu Hakimiyet'e Göre köşemizde 'Protokolün Protokolden Haberi Yok' başlığıyla dün bir yazı yazmış ve listenin uzun süre güncellenmemesinden kaynaklı trajikomik durumu gözler önüne sermiştik.

BİK Uçalı Üç Yıl Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yazımızdan sonra Valilik sitesindeki protokol listesi çalakalem de olsa güncellendi ve eski isimler yerine yenilerinin adı yazıldı. Vefat edenlerin isimleri de listeden çıkartıldı.

Bu güncelleme ne kadar özenle ve dikkatle yapıldı bilinmez ama bu kez de ilimizde hiç bulunmayan bir kurum ve onun müdürü listede yer almaya devam etti.

Güncellenmiş ve güya ciddiyetle tetkik edilmiş yeni listede;  “Basın İlan Kurumu Şube Müdürü-Abid Vanlı” unvan ve isminin yer alması, bu konuyla ilgilenen arkadaşların ne kadar özenli çalıştıklarını ortaya koydu.

 Oysa 2015 yılında kurulan Elazığ Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü, 2018 yılında kapatılarak ilimiz medya kurumları,  Malatya Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğüne bağlanmıştı.  O gün için Elazığ BİK Müdürü olan değerli ağabeyimiz Abid  Vanlı da Kahramanmaraş’a atanmış ve 3 yıldan beri de bu görevini başarıyla yürütmekte. 

Eminiz ki dikkatli bir inceleme yapılsa birçok hatanın ve yanlış bilgilin bulunacağı listeyi birkaç günlüğüne siteden geri çekip, her bir ismi teyit ettikten sonra yayınlamak daha doğru olacak.

Konu çok mu önemli. Elbette değil. Ama bir kurum ve görevlinin işini ne kadar ciddiyetle ve sorumluluk duygusuyla yaptığını göstermesi açısından önemli bizce.