Beni Kurtarın!

Büyük umutlarla değişime giden partide gizli koltuk sevdası, partiyi adeta çıkmaza sürüklüyor.

Beni Kurtarın!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Partide bir yandan seçim hazırlığı sürerken, bir yandan da Özel-İmamoğlu arasındaki krizler gün yüzüne çıkıyor. İkili arasındaki durumu özetleyen bir olay da yeni yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde Özgür Özel, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Gazeteci Enver Aysever, kendi hesabında yaptığı canlı yayında, iki liderin görüşmesindeki bir detayı paylaştı ve şu ifadeleri kullandı: “Ekrem Bey ile Özgür Bey’in Tunç Bey'in ismini çizdiğini ben çoktandır biliyorum. Ekrem Bey'in şöyle bir durumu var. Maalesef Özgür Bey kendi genel başkanlığını elde edemeden genel başkanlık süresi dolacak. Ekrem Bey talimat veriyor. Tartışma çıktığı zaman da bu iş çözülemiyor. Neticede Ekrem Bey'in dediği oluyor.

Bildiğim, emin olduğum bir şey var. Özgür Bey ile Kemal Bey'in yaptığı ikili görüşmede, Özgür Bey diyor ki, ‘Genel Başkanım lütfen beni bu adamdan kurtarın.’ Şaka gibi geliyor değil mi? Ama gerçek… İstedikleri kadar yalanlasınlar, bunu her yerde ispatlarım. Kemal Bey'e pişman olduğunu, Ekrem Bey'in başına bela olduğunu ve parti kültürünü bilmediğini söylüyor.”

“CHP’de gerçek başkan ve söz sahibi kim?” sorununa cevap gelecek bu diyalog da gösteriyor ki CHP’de sular durulmayacak. Özelikle Belediye başkanlarının belirlenmesinde Kılıçdaroğlu safında yer alan isimlerin diskalifiye edilmesi ile ayyuka çıkan siyasi rekabet, İmamoğlu’nun vesayetiyle devam edecek ve bakalım Özgür Özel buna ne kadar dayanabilecek?

Kurtar beni dediğine göre belli ki her an her hareketi ve aksiyonu yapacak bir potansiyeli hazır ve tetikte tutuyor Özgür Özel…

Bu kaostan Kılıçdaroğlu’na ekmek çıkar mı bilmeyiz ama bugünden sonra CHP’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.