Beni Gizli Seviyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'Beni uzaktan sevdiğini düşünüyorum. İstanbul'da yaşayan bir insan, ben de İstanbul'u yönetiyorum. İstanbul aşkı olan bir cumhurbaşkanından bahsediyorsunuz. Kendi partisi ülkeyi yönetiyor ama çok başarılı bir iş yapan Cumhuriyet Halk Partili de bir Ekrem İmamoğlu var. Sevgi ve saygı var ama iki arada bir derede kalmış bir durum da var' demiş.

Beni Gizli Seviyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan’ın İstanbul sevgisi doğrudur ve bakidir. Ancak, sırf İstanbullu şimdilik yönetiyor diye İmamoğlu’nu gizli ya da aşikar sevmesi diye bir zan üzerinden kendini zoraki sevdirme gayreti aslında kendine güvensizliğin dışa vurumundan öte bir eylem değil.

Kendince, Erdoğan’ın çok sevdiği İstanbul’da başarılı hizmetler yapıyor düşüncesine kapılmaktan kaynaklı “beni gizli seviyor” düşüncesi, Erdoğan’ı iyi tanıyanlar tarafından ciddiye alınacak bir düşünce olamaz.

Öncelikle Erdoğan, İstanbul’a İmamoğlu’nun çok iyi hizmet yaptığına inanma yerine şehri katlettiğini ve ufuksuzlaştırdığı düşünüyor. Erdoğan’ın en önemli projesi olan Kanalistanbul’a her platformda karşı çıkan açıklamalarını unutan İmamoğlu’nun gizli sevilme tezi, hayal aleminde yaşayan mecnunun gerçekleşmeyecek nafile umutlarından öte bir anlamı yok.

İstanbul’a iyi hizmet yaptığı tezi ve algısını Erdoğan’ın kendisini gizli sevdiği cümlesi ile oluşturmaya çalışan İmamoğlu’nun  bu çıkışı, hem iyi yönetemeyen  bir belediye başkanı hem de Erdoğan’ın gizli de olsa sevgisine muhtaç olan ve kendine özgüveni olmayan bir siyasinin kendini ele veren bir fotoğraftan öte bir anlam taşımaz.