BELEDİYE'DEKİ YOLSUZLUK İDDİASI DOĞRU MU?

Pazartesi yayınlanan yazımın ikinci başlığı 'Fırsatı Değerlendiremediler' idi

BELEDİYE'DEKİ YOLSUZLUK İDDİASI DOĞRU MU?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pazartesi yayınlanan yazımın ikinci başlığı “Fırsatı Değerlendiremediler” idi. Kanal 23’de Sayın İbrahim Menengiç’in programına katılan MHP’li Belediye Meclis üyelerinin performansını değerlendirmiştim. 

Bir gün sonra MHP grubundan Sayın Osman Dilek büromda ziyaretime geldi. O programda dile getirdiği bazı iddialarını konuştuk.  

Sayın Dilek özellikle bir konuda ısrarcıydı. Yaklaşık olarak bir buçuk, iki yıldır her vesile ile dile getirdiği bir olay var… 

Sayın Dilek Niğde’ye giden işitme engelli sporcuların kafilesini taşıyan aracın aldığı mazot faturasında usulsüzlük olduğunu iddia ediyor. İddiaya göre Niğde’ye giden araç Sivrihisar’dan mazot almış. Güzergah ve mazot faturasının kesildiği yere bakınca insanın aklına şaibeli işler geliyor! 

İddianın özeti şu… O araç hiç Sivrihisar’a gitmemiş, ki gitmemesi gerekiyor. Kesilen fatura gerçek alıma dayanmıyor. Kişiler fatura bedelini cebine atmış… 

Sonra Sayın Dilek belediye meclis toplantısına beni davet etti.  

Davet etti, iddialarda bulundu… Güzel de, canım çok sıkıldı. İşin peşine düşmeye karar verdim. 

***** 

Meclis toplantısı öncesi Ak Partililerin toplandığı odaya bir hışımla girdim! Herkes şaşırdı. Daha beni içeri buyur etmeden, “O Sivrihisar faturası da nedir kardeşim?” diye lafa girdim! 

Ak Partili meclis üyeleri bana; “Hele bir sakin ol, o konuyu daha önce açıkladık. Sıkıntı yok ki…” derken ki rahatlıklarından anladım ki, kimse beni ciddiye almıyor. Anında duygusala bağladım! 

“Tüyü bitmemiş yetim hakkını en fazla sizler gözetmelisiniz… Bu vatan ne zor şartlarda kuruldu, ben hiçbir haksızlığa göz yummam. Abilerim, ablalarım duyun feryadımı, helal lokma… Vdigerahi yakarım kendimi!” Demeye başlamıştım ki, bir de baktım; 

Elazığspor’dan Asbaşkanım Osman Altungök dayanamamış ağlıyor! Başını Hasan Üstündağ’ın göğsüne dayamış. Tanırım, duygusaldır! 

Hasan Üstündağ sert imajını bozmamak adına gözyaşlarını saklamak için gözüne bir şey kaçmış numarası yaparak, gözlerini ovuyordu. Bir yandan da Osman Altungök’ü sakinleştirmeye çalışıyordu! 

Kulüp Başkanımız Sedat Karataş bana gururlu gözlerle bakıyordu! Duygulandım… 

Karahan Çelik hemen odayı terk etti. Nereye gitti bilmiyorum ama dışarıdan “Dede dede, nerdesin?” diye sesler geliyordu! Hiçbirimiz anlam veremedik. 

Sedat Başkan yerinden doğruldu, gelip anlımdan öptü ve beni oturttu. “Sakin ol. Ne istiyorsan talimat veriyorum, sabah elinde olacak.” Dedi. 

Osman Altungök’ü sakinleştirdik. Sonra hep beraber meclis toplantısına gittik. 

***** 

Sabah belgeler elime geçti. Sonuç? 

Belediyeden aldığım belgeler Sayın Osman Dilek’in anlattıklarının yanlış olduğunu gösteriyor. Yanlışlık derken nezaket gösterdim yoksa iddia sahibini çok kötü duruma sokacak bir durum var ortada. Şöyle ki;

Sayın Dilek kafilenin Sivrihisar’dan mazot almasının imkansız olacağını iddia ediyor, ki işin aslı böyle olsa, doğrudur. Elazığ’dan Niğde’ye giden araç Sivrihisar’dan nasıl mazot alsın?

            Belediyeden aldığım bir belge var ki, işi bitiriyor. TC İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı’nın belediye yetkililerine verdiği belge olayı çözüyor. Belge içeriği şöyle:

“Aşağıda isimleri yazılı olan Milli Takım futbolcularımız 19-12 Aralık 2014 tarihleri arasında sağlık kontrolleri ve performans testleri nedeniyle Ankara’da bulunmuşlardır.”

            Belgenin altında 6 futbolcunun adı yer alıyor. Yani araç Ankara’ya gitmiş. Elazığ’dan Niğde’ye giden aracın başka ilde ne işi var sorusu taca çıkıyor!

“Hadi araç Ankara’ya gitti diyelim. Ankara’ya 140 km uzaklıktaki Sivrihisar’dan nasıl mazot alındı?” sorusuna da cevap verilmeli. Zira Sivrihisar, Ankara-Niğde güzergahında değil.

Burada da kasıtlı bir yönlendirme olduğu ortaya çıkıyor. Bence iddialarda vahim olan kısım da burası. Hadi müddei federasyonun verdiği belgeyi bilmiyordu diyelim. Mazot faturasını neden farklı gösterdiler?

19.12.2014 ve 21.12.2014 tarihli Buspet Petrol Ürünleri firmasına ait iki adet faturaya baktığınızda firmanın merkez adresi Sivrihisar olarak görünüyor. Ancak devamında firmanın Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde şubesinin olduğu hemen fark ediliyor.

Gölbaşı, Ankara/Niğde güzergahındadır. Bir firmanın farklı yerlerde şubeleri olsa dahi faturaya merkez adresi yazılır ki, faturadan firmanın Gölbaşı’nda şubesi olduğu da belirtilmiş zaten.

Ayrıca Sayın Dilek’in iddiasında belirttiği gibi faturaların üzerinde mazotun saat kaçta alındığı yazmıyor. Zaten uygulamada kolay kolay faturalarda saat belirtilmez.

Yazımın hemen altında yayınladığım belgelerden de anlaşıldığı üzere Sayın Osman Dilek’in en ciddi iddiası maalesef yanlış çıkıyor.

Özetle, araç direkt olarak Elazığ’dan Niğde’ye gitmemiş. Mazot Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinden alınmamış. Mazot firmanın Gölbaşı şubesinden alınmış. İbraz edilen belgelerle iddia tamamen çürütülüyor.

*****

Muhalefetin bugüne kadarki iddialarında en ciddi delilleri bu konudaydı. Sayın Osman Dilek o kadar iddialı konuşuyordu ki, TV programında iddialarını belgeyle ispatlayacağını söylüyordu ve söylediklerinin aksinin çıkması halinde bir dünya vaatte bulunuyordu!

Sonuçta sadece bu iddia belgeleriyle çürütülmüş olmadı, muhalefetin tüm iddialarına şüphe düştü. Özellikle fatura üzerinde ilk bakışta görünen şube adresinin belirtilmemiş olması kamuoyunun kasıtlı olarak yanıltıldığı izlenimini verdi.

Bundan sonra iddialara belgeye dayansa dahi insanların kafasında bir soru işareti olacak. Belediyede yolsuzluk olduğuna dair sunulan tek belgenin de çürütülmüş olmasından dolayı muhalefet zor durumda kalacak.

Bu seviyede muhalefet edilmemeli. Bakalım Sayın Osman Dilek gereğini yapacak mı?

*****

Yazıyı hazırlarken Sayın Osman Altungök’ün durumu aklıma geldi. Arkadaşları aradım, iyi olduğunu söylediler! Ara ara bir noktaya bakıp, öyle dalıp gidiyormuş. Çok şükür ağlama nöbetleri bitmiş!

Karahan Çelik’ten halen daha haber alamıyorlarmış!