BELEDİYE ÇALIŞIYOR MU SORUSU ÜZERİNE SOHBET...

Geçtiğimiz günlerde MEDYA camiasından bir arkadaşımla iş bağlantısı yapmak üzere bir şirkete uğradık

BELEDİYE ÇALIŞIYOR MU SORUSU ÜZERİNE SOHBET...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde MEDYA camiasından bir arkadaşımla iş bağlantısı yapmak üzere bir şirkete uğradık. Orada ikimizinde ortak tanıdığı olan bir dostumuzla karşılaştık. Havadan sudan derken sohbet Elazığ'a ve belediyenin çalışmalarına geldi...

Dostumuz '' Biriniz yazıp çiziyorsunuz, ötekiniz 20 yıldır ekranlarda sizce belediye çalışıyor mu çalışmıyor mu '' dedi

Medyada çalışan arkadaşım Serkan Aksakal kısa kelimelerle olaya noktayı koydu. '' Çalışıyor kardeş çalışıyor '' dedi ve mevzu onun açısından bitti..

Cevap sırası bana geldi. Huyum gereği en ince detayına kadar anlatmalıydım. Karşıdaki insanın aklına yatırıp '' Çalışıyor yada çalışmıyor '' kısmının altını doldurmalıydım ki; inandırıcılığı olsun ve anlattıklarım kabul görsündü.

Başladım söze '' Bence belediye çalışıyor lakin '' YETMEZ ama EVET ''çi olduğumu da ekledim. Aksini iddia etmek, çalışmıyor demek hakkaniyete sığmaz ve bu işe emek veren insanların emeğine saygısızlık olurdu. Helede bir önceki belediyeyi baz alıp kıyaslama yapacak olursak çalışmıyor dememiz ağzımızı eğer '' dedim... ve devam ettim. Sizinle de sohbetin gidişatını ve belediye ile alakalı düşüncelerimi paylaşayım..

Evet belediye çalışıyor ama bana sorsanız elle görülür gözle görülür çok büyük gelişmeler var mı EVET dersem buda hakkaniyete sığmaz. Çok büyük gelişmeler yok ama çok güzel umut yeşerten İYİLEŞMELER var.. Bunu söylerken halkımız ve kendi açımdan şöylede bir gerçeğin gözardı edilmemesi gerektiğine de inanıyorum; ELAZIĞ değişmeye ve gelişmeye ne kadar müsait? En önemli soru bu bence.

Buna ek olarak bir şehrin gelişmesi için o ilde yaşayan halkında buna ne kadar elverişli olduğu da iyi irdelenmeli diye düşünüyorum. Kısacası Kayseri'yi her halde belediyeleri bu hale getirmedi. Birazda insan kaynaklı düşünülmeli gelişmişlik!

Hepimiz hizmete ve güzelliklere açlığımızın gereği bir anda bu şehre sihirli bir sopanın değmesini, her şeyin bir anda sil baştan olmasını, bu Elazığ'ın gidip yerine yep yeni özlediğimiz hayal ettiğimiz bir Elazığ'ın gelmesini istiyoruz. Masdigerarın haricinde realitede böyle bir şey var mı? Malesef yok.

Elazığ deyince aklımıza gelişmekte olan şehrin batısı yada yeni yerleşim alanları gelmiyor. Aklımıza ilk olarak, herkesin mecburi olarak kullandığı sorunlar sarmalı şehir merkezi geliyor.

Merkezdeki keşmekeşlik, darlık, iç boğan iç sıkan atmosfer, trafik yoğunluğu, dar sokaklar, gereksiz insan yoğunluğu, çok fazla oturulacak, gezilecek mekanların olmaması, vb gibi durumlar insanımızı her fırsatta olumsuz düşünmeye itiyor ve bu sorunların bir anda bitmesini haklı olarak istiyor..

Şimdi belediye bahsi geçen mevcut sorunlara eldeki imkanlarla en fazla nasıl çözüm olabilir? Gazi cd, şehrin en merkezi ve en yoğun cd si, ve buranın yol genişliği 10 metre. Evet yanlış duymadınız en yoğun cd ve 10 metre, kaldırım genişliği ise 5 metredir. Şimdi belediye buna ne yapabilir? Komple binaları mı yıkmalı, böyle bir güce sahip mi? Çok zor. Hürriyet cd sine en fazla ne yapılabilir? Nail bey mh daracık sokakları ile alakalı duruma nasıl bir çalışma yürütebilir? Yıkılamayan Postane ve şuan ki Valilik binasına ne yapabilir? Merkezde bulunan ana arter yollar nasıl genişletilebilir?Şehrin en güzel yerlerine sıkıştırılmış ve halkın istifade edemediği kamu kurum binalarını hadi deyince nasıl kaldırabilir?

Bunlar bugünün hataları değil 50 yıllık geçmişin hataları. O dönemde ileriyi gören ufuk sahibi insanlar olmadığı için bugün bu sıkıntıları bizler çekiyoruz. Bunlara ek olarak birde trafik ve park sorunu var ki başlı başına bir çile ve eziyet. Yazı uzayacağı için o konuyu bir başka yazımda ele almaya çalışacağım..

Soruyu yönelten dostumuza ayrıca şunu ifade ettim '' Mesela bir Kanser hastasına tedavi uygulandığı zaman 1 hafta sonra gidip sonuç ne diye sorsan ne cevap alırsın? Muhtemelen doktor '' Bu uzunca bir süreç ve tedavinin sonucuna bakmak gerekir, ilaç tedavisi uygulanırken sonuç vermiş mi vermemiş mi bunu bilemeyiz kesin tanı 3 yılın veya 4 yılın sonunda belli olur '' der

Aynı durum bunun içinde geçerli yapılan çalışmalar bitmeden resmin son hali görülmeden isteğe cevap olmuş yada olmamış diyemeyiz. Çünkü; Elazığ şuan bir gelişim ve dönüşüm içerisinde. Gözardı edilip, görmezden gelinemeyecek çalışmalar yürütülüyor. Bugün yapılan çalışmalara bakınca umutlu olduğumu söyleyebilirim.

Belediyenin proje çantasında olan fizibilite çalışmalarına kısmen vakıf olan biri olarak mevcut çalışmaların olumlu netice vereceğine inanıyorum. Son resim güzel olacak gibi duruyor. Tek düşüncem sayın başkan ve ekibinin yaptığı çalışmalarda bugüne ve önümüzdeki 3-5 yıla hitap eden yatırımlar yapmamaları. Yaptıkları çalışma ve projeler en az önümüzdeki 50 yıla hitap etmeli. Prestij projelerinde harcamadan kısmamaları ve ufku geniş hareket etmelidir. Mesela; Mesire alanı ve Cip gölü çalışmaları ilimizin çok önemli nefes alma, dinlenme ve eğlenme merkezi olmaya müsaittir ve buralar çok önemli merkezi cazibe alanlarıdır, lütfen yapılan işin hakkını verin ve bölgede Türkiye'de ses getirecek yankı uyandıracak çalışmalar olmasına özen gösterin. Kolayı herkes yapar önemli olan zora talip olmaktır. Yaptığınız çalışmalar Edirne'de dahi konuşulmayacak ses getirmeyecek sıradan işler olacaksa o işleri yapmayın daha iyi...

Yazıya eklemeler yapmak mümkün lakin zaman içinde kısa kısa değinmek en doğrusu şimdilik hoşça kalın...

Sayın Fahri CANPOLAT'a ( EBUAŞ Genel md ) TEŞEKKÜR..

Geçtiğimiz günlerde KÜLTÜR(SÜZ) PARK! Yazım ile alakalı beni arayarak bilgilendirme yapan, yaptığım eleştiriler ile ilgili olarak olgunluk gösterip teşekkür eden, sorunları paylaşan, Yaptığım eleştirilerden yola çıkılarak görülen olumsuzlukların giderilmesi için çalışma başlattıklarını ifade eden çok değerli sorumluluk sahibi Fahri Canpolat bey efendiye olgun ve nazik tavrından dolayı teşekkür ederim. Bizlere böyle sorumluluk bilinci yüksek, erdemli ve çalışkan insanlar lazım. Marifet iltifata tabidir...