BELEDİYE ÇALIŞIYOR ELAZIĞ GÜZELLEŞİYOR!

Elazığ'ı bölgesinde farklı kılacak ve cazibesini artıracak projeleri bir bir hayata geçiren Başkan Yanılmaz'ın önümüzdeki günlerde Köfteciler Sokak,

BELEDİYE  ÇALIŞIYOR ELAZIĞ GÜZELLEŞİYOR!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ı bölgesinde farklı kılacak ve cazibesini artıracak projeleri bir bir hayata geçiren Başkan Yanılmaz’ın önümüzdeki günlerde Köfteciler Sokak, Hürriyet Meydanı, Şıra Pazarı ve Bosna-Hersek Bulvarında uygulayacağı projeler ile şehir bambaşka bir görünüme kavuşacak.

İLK ADIM KÖFTECİLER SOKAK

Elazığ Belediyesi şehrin çevresini değiştirecek projelere Köfteciler Sokak ile başlayacak.

Belediye, örnek bir çalışmaya imza atarak, şehrin marka değerleri arasında yer alan Köfteciler Sokak'ta yenileme çalışması başlatıyor.

Yapılacak düzenlemeyle, Köfteciler Sokak'ta yer alan binalarda sokak yenilenmesi ve özel tasarım modern aydınlatma gerçekleştirilecek. Sokak estetik zemin kaplama çalışmalarının ardından şehrin yeni cazibe noktası olacak.

Elazığ Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile sokağın mevcut potansiyeli  artırılarak, daha geniş kesimlerin uğrak mekânları olması  amaçlanıyor.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Köfteciler Sokağın gelecek kuşaklara bırakılacak miraslar arasında yer aldığını belirterek, "Sokaklar şehirleri yaşatan unsurlar arasında yer alıyor. Yapacağımız çalışmayla bu sokağımızın mevcut potansiyelini daha da artıracağız ve hem şehrimiz, hem de esnafımıza katkı sağlamış olacağız. Kente estetik bir değer katarak, görsel bir zenginlik oluşturacak bu çalışma için ihale süreci tamamlanmak üzere. Çalışma tamamlandıktan sonra Köfteciler Sokağı gözde mekânlarımızdan biri haline gelecektir" dedi.

İKİNCİ ADIM BOSNA HERSEK BULVARI

Başkan Yanılmaz’ın şehir içinde gerçekleştireceği bir diğer proje de Bosna Hersek Bulvarının yeniden düzenlenmesi projesi olacak. Bosna-Hersek Bulvarı’nda yapılacak yeni düzenleme ile hem caddenin ticari hayatı canlandırılacak, hem de Gazi Caddesi ile birlikte bu caddenin de canlanması  sağlanıp kaldırımların genişlemesiyle birlikte yaya trafiğini artırarak canlı hale getirilecek.

 Bosna–Hersek Bulvarı üzerindeki çalışmaların kısa süre sonra yapılacak ihale ile başlatılması ve bu bölgenin de yeni bir çehreye kavuşturulması bekleniyor.

BANKALAR CADDESİ VE HÜRRİYET MEYDANI YAYALAŞTIRILIYOR

Elazığ Belediyesi’nin üzerinde titizlikle çalıştığı projelerden biri de Hürriyet Meydanı ve Bankalar Caddesi. Şehrin en yoğun kullanılan alanlarından olan Bankalar Caddesi ve Hürriyet Meydanı’nın sokak iyileştirilmesi ve geleneksel çarşı görünümüne kavuşturulmasıyla birlikte bu alan tamamen araç trafiğine kapatılacak. Bankalar caddesi ve saray Cami etrafındaki sokakları da kapsayan bu proje içinde sona gelindi.

YENİ ELAZIĞ’IN YENİ ÇEHRESİ

Hazırlanan bu projelerin hayata geçmesinin ardından şehir merkezinde yeni cazibe merkezleri oluşturma yanında şehrin geleneksel sokak mimarisi de yaşatılmış olacak.