Belde Belediyelerinin Karnesi

Geçtiğimiz günlerde Elazığ Hakimiyet Gazetesi olarak yaptığımız 'İlçelerin Hizmet ve Tanıtım Karnesi' haberinde ilçe belediye başkanlarının hizmet noktasında başarılı ama tanıtım noktasında başarısız oldukları ortaya çıkmıştı. Belde belediyelerinin hizmet ve tanıtım çalışmalarının izini süren gazetemiz, belde belediyelerinin de hizmet noktasında başarılı ancak tanıtım noktasında başarısız olduklarını tespit etti

Belde Belediyelerinin Karnesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın belde belediyelerinin kısıtlı imkânları ile yaptığı çalışmalar dikkat çekerken, tanıtım noktasında ciddi sorunlar yaşadıkları gözlemleniyor.

Birçok belde belediyesinin internet siteleri aktif değil, geçmiş yılların haberleri ve bilgileri duruyor. Beldelerin  imajı için kötü bir görüntü oluşturan bu durumun en kısa sürede giderilmesi isteniyor.

BELDE BELEDİYELERİ DE TANITIM KONUSUNDA SIKINTILI
Geçtiğimiz günlerde Elazığ Hakimiyet Gazetesi olarak manşetten verdiğimiz “İLÇELERİN HİZMET VE TANITIM KARNESİ” haberinde ilçe belediye başkanlarının hizmet noktasında başarılı ama tanıtım noktasında başarısız olduklarını ifade etmiştik. Birçok ilçe belediyelerinin web siteleri güncel olmadığı için vatandaşların tepki gösterdiğini ifade etmiştik.

İlçe Belediyelerinde yaşanan tanıtım sıkıntısı, bazı belde belediyeleri için de geçerli olduğunu yaptığımız araştırmalar sonucu tespit ettik.

Hakimiyet Gazetesi olarak yaptığımız araştırma sonucunda  Akçakiraz, Mollakendi, Yazıkonak ve Yurtbaşı Belde Belediyelerinin yaptığı çalışmalar ve tanıtım noktasındaki durumları şöyle:

AKÇAKİRAZ BELEDİYESİ:
Akçakiraz'a yaptığı hizmetler ile vatandaşların takdirini kazanan Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, yapılan hizmetler ile adından sıkça söz ettiriyor. Beldenin gerek altyapısı gerekse yıllardır çözülmeyen sorunlarını çözdü  ve belde halkıyla ciddi bir muhabbeti var. Her kesimden insanın takdirini kazan Başkan Kaya, özellikle ilçenin yatırım alması konusunda ciddi çalışmaları devam ediyor.

BELEDİYENİN WEB SİTESİ GÜNCEL DEĞİL
Başkan Kaya, hizmetler yanında özel ziyaretler, hasta ziyaretleri, il içi ve il dışı temaslarını sosyal medya hesaplarına samimi bir dil ve üslupla aktif olarak yansıtırken belediyeye ait resmi internet sitesinin ise çok güncel olmadığı gözlemleniyor.

Geçtiğimiz aylara ait haberler ve bilgilendirmelerin yer aldığı internet sitesi, özellikle yabancı insanların bilgi almak için girdiklerinde şaşkınlık yaşamalarına neden oluyor.  En kısa sürede bu eksikliğin giderilmesi ve internet sitesinin güncellenerek, vatandaşların hizmetine sunulması gerekiyor.

MOLLAKENDİ BELEDİYESİ:
Mollakendi Belediye Başkanı Mehmet Enis Doğan, samimi sohbetleri ve hizmet anlayışı ile hem yerelde hem de Ak Parti’nin üst yönetim kademesinde  takdir görüyor.

 Belediye’ye hibe olarak bir adet kamyon, otobüs, cenaze aracı ve vidanjör alarak önemli hizmetler gerçekleştirdi. Ayrıca imar düzenlemesi yapılıyor. İmar düzenlemesi bittiği andan itibaren doğal gaz çalışmalarını da hızlanacak.

TANITIM NOKTASINDA YETERSİZ
Mehmet Enis Doğan, kendi sosyal medya hesaplarından gösterdiği başarı  ne yazık ki belediyeye ait resmi web sitesinde görülemiyor.

Web sitesi, aktif olmadığı için Mollakendi Belediyesi hakkında bilgi edinmek isteyen kişilerin tepkisine neden oluyor. Yapılan hizmetlerin ve çalışmaların web sitesinde yayımlanmaması büyük bir eksiklik olarak görülüyor ve tanıtım noktasında ciddi çalışmaların yapılması gerekiyor.

YAZIKONAK BELEDİYESİ:
Elazığ’ın en önemli beldelerinden biri olan Yazıkonak’ın belediye noktasında yaptığı çalışmalar bazı zamanlar da medyaya yansımasına rağmen ciddi anlamda çalışma ve tanıtım noktasında sıkıntılar var.  Başkan Hatif Çadırcı’nın merkeze yakın bir beldenin başkanı olma avantajını yeterince kullanamadığı ve yapılan çalışmaları kamuoyuna aktarma konusunda yeterince aktif olamadığı görülüyor. Kendisi mütevazi bir duruşa sahip olsa ve reklamı çok sevmese de yapılan hizmetlerden belde halkının haberdar olması ve bunun kamuoyuyla paylaşılması konusunda daha aktif olması isteniyor.

WEB SİTESİ GÜNCEL DEĞİL
Yazıkonak Belediyesi’ne  ait internet sitesi de diğer birçok belediye siteleri gibi güncel değil. Beldenin  tanıtımı noktasında ve belediye hizmetlerinde eski bilgilerin yer aldığı web sitesinin güncellenmesi ve aktif olarak vatandaşın hizmetine sunulması gerekiyor.  Yapısı itibariyle oldukça zengin bir belde olan Yazıkonak’ta  belediyenin sosyal ve kültürel  projelere yönelmesi ve özellikle yaz aylarında beldenin  tanıtımı noktasında  ve her kesimden vatandaşın gelebileceği yaşam  alanları yapması isteniyor.

YURTBAŞI BELEDİYESİ:
Elazığ’ın ekonomik anlamda en zengin beldesi olan Yurtbaşı Beldesinde, belediye hizmetleri ciddi anlamda hissediliyor. Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, göreve geldiği ilk andan itibaren birçok önemli sorunu çözmüş ve beldenin kalkınması için ciddi çalışmalar yapmıştı. Halen belediyenin yaptığı çalışmalarla belde adeta şantiyeye dönmüş durumda. Doğalgazın beldeye verilmesini fırsat bilen Başkan Yılmaz, beldenin tüm altyapısını da değiştiriyor.  Belde merkezinden  geçen ana yoldaki kilitli parkeler sökülerek mezarlık yollarına döşeniyor, ana caddeler ise asfaltla buluşuyor.

Belediye hizmet binasının tamamlama aşamasına getiren Yurtbaşı belediyesi, bahar aylarında toplu açılışlar yaparak hem yenilenen yolları hem de yeni hizmet binasını hizmete açmayı düşünüyor.

Halka açık ve içerisinde açık hava düğün salonu ve çay bahçesinin de olacağı Millet Bahçesi için proje hazırlıkları yapan Yurtbaşı Belediye Başkanı Yılmaz’ın önümüzdeki yıl birçok hizmeti daha hayata geçirmeyi planlıyor.

WEB SİTESİ KÖTÜ’NÜN İYİSİ
Yapılan çalışmaları ve biten projelerin müjdesini kendi sosyal medya hesaplarında duyuran Başkan Yılmaz, belediyenin de web sitesinin de çok fazla aktif olmadığı gözlemleniyor. Beldenin ekonomik anlamda kalkınması için birçok projeyi hayata geçirirken, tanıtım noktasında ise çok başarılı olduğu söylenemiyor.  Yurtbaşı Belediyesi’nin tanıtım ve web sitesi konularında daha fazla aktif olması ve beldenin tanıtımı için ciddi çalışmalar yapması isteniyor.

PROFESYONEL EKİP İLE ÇALIŞILMALI
Elazığ’ın ilçe ve belde belediyelerinin yaptığı çalışmaların tanıtım ve medyaya servis edilmesi konusunda ciddi sorunlar yaşıyor. Halkın en çok merak ettiği ve haber almak istediği bu belediyelerin mutlaka profesyonel ekipler ile çalışması ve tanıtımlarını daha profesyonel anlamda kamuoyu ile paylaşması gerekiyor.

BAŞKANLARIN SOSYAL MEDYALARI AKTİF
Belediye Başkanlarının kendilerine ait olan sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanmasına rağmen kendi belediyelerine ait internet sitelerinin güncel olmaması dikkat çekiyor. Yapılan çalışmaların medyaya servis edilmesi noktasında başarısızlık yaşanırken, vatandaşlar da bu sorun nedeniyle ilçe ve belde belediyeleri hakkında yeterli bilgiye ulaşamıyor.