BEKLENTİM YÜZDE 70'İN ÜSTÜ

Gülşah ALTAŞ / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimizde gerçekleştireceği toplu açılış töreni ve miting için Elazığ'a gelen Milli Savunma Bakan Yard

BEKLENTİM YÜZDE 70'İN ÜSTÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gülşah ALTAŞ / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimizde gerçekleştireceği toplu açılış töreni ve miting için Elazığ’a gelen Milli Savunma Bakan Yardımcısı Av. Şuay Alpay, Hakimiyet Gazetesi’ni ziyaret etti.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak ve yazarlarla bir araya gelen Alpay, Hakimiyet Gazetesi’ni yakından takip ettiğini belirterek, vatandaşın haber alma isteğini yerine getirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum mitingi için Elazığ’a geldiklerini kaydeden Alpay, Anayasa değişikliğinin halk oylamasına sunulacağını ve 16 Nisan referandumunun tarihi bir öneme sahip olduğunu belirtti. Alpay, Elazığ’ın Türkiye için önemli bir olduğunu, milli ve manevi duruşuyla her zaman devletinin yanında yer aldığını vurgulayarak, Elazığ’da referandum sonucu olarak yüzde 70 oranında ‘Evet’ çıkacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Vatandaşların bir kısmında henüz yeni anayasa değişikliği ile ilgili bir takım tereddütlerin bulunduğunu ifade eden Alpay, “Bizler bu tereddütleri bertaraf etmek adına meydanlara indik. Sayın Cumhurbaşkanımızın tabi hakkı olarak vatandaşı bilgilendirme hakkı bulunmaktadır. Elazığlılar yediden yetmişe bütünüyle Sayın Cumhurbaşkanımızı bağrına basacak ve layıkıyla karşılayacaktır.

Bu mesele siyasi bir mesele değil, tamamen memleket meselesidir. Milletin topyekûn geleceğini ilgilendiren ve hayati önem arz eden bir meseledir. Ülkemizin dünyanın 10 büyük ekonomisi içinde yer almasını sağlayacak ve daha rahat ve müreffeh bir yaşam sürmesine olanak sağlayacak bir seçimdir. Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte bizim de bunu kamuoyuna anlatmamız gerekmekte. Vatandaşın hayatında nelerin değişeceğine dair tereddütleri gidermemiz lazım. Parlamenter sistem yaklaşık 60–70 yıldır sürekli sorun üretmekte ve kötü bir tablo ortaya koymaktadır. Türkiye’de milli ve manevi değerlerle yoğrulu bütün devlet ve siyaset adamları Başkanlık sistemini öngörmüşler ve bununla ilgili mücadele içinde olmuşlardır. Rahmetli Erbakan’dan, Türkeş’e kadar bütün siyasiler Başkanlık sistemi için mücadele etmişlerdir. Bizler bu sistemin değişeceğine inanıyoruz ve referandumdan yüzde 60 gibi bir halk desteğini öngörüyoruz” diye konuştu.

 

DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN ‘EVET’ DİYORUZ

 

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Av. Şuay Alpay, daha güçlü bir Türkiye için, FETO yapılanmasına fırsat vermeyecek bir sistem için vatandaşın ‘Evet’ diyeceğine inandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayatımızda nelerin değişeceğini de konuşmamız gerekirse; bir defa ekonomik ve siyasal krizler üreten bir sistem olmayacak ve koalisyon dönemleri geride kalacaktır. Uzlaşma kültürü ön plana çıkacak, işte bunun en güzel örneği anayasa değişikliğinin halk oylamasına sunulmasıdır. AK Parti ve MHP mükemmel bir uzlaşı ortamı sağlamıştır, işte bunun için diyoruz ki bu değişiklikten asla diktatörlük çıkmaz. Daha güçlü bir Türkiye için, FETO yapılanmasına fırsat vermeyecek bir sistem için vatandaşımız ‘Evet’ diyecektir. Hayır diyenleri ötelemeden, onları sistem dışına almadan gerekçelerini dinleyip makul olanı anlatmaya çalışacağız. Beklentimiz halk oylamasından güçlü bir destek almaktır. Daha çok özgürlük, askeri vesayetten kurtulan bir Türkiye için ‘Evet’ diyoruz.”