Bebek katillerine ne ceza verilecek?

Para uğruna hırsızlık, gasp, dolandırıcılık, sahtecilik ve rüşvet alınmasına alışmıştık ama para hırs adına yeni doğan bebekleri hiçbir sorun ve sıkıntısı yokken sırf devletten para koparmak için yoğun tıbbi açıdan hiç de gerek yokken yoğun bakım ünitelerine yatırıp yanlış uygulamalarla bebeği öldürüp o ana kadar aldıkları binlerce paraya yetmezmiş gibi cenazesine bile 100 bin TL veren bir vicdansızlığı görmemiştik.

Bebek katillerine ne ceza verilecek?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen 22'si tutuklu 47 şüpheliye ilişkin soruşturmada iddianame hazırlandı.

Bununla yetinmeyen Sağlık Bakanlığı bu işlemleri yapan 10 Hastanenin ruhsatlarını iptal etti ve kapattı.

Aralarında doktor, hemşire, 112 ambulans şoförü, avukat, kendisini müsteşar olarak tanıtıp ve başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere çok sayıda üst düzey siyasi ve bakanlarla resimleri bulunan bir vicdansızın da olduğu isimler şimdi yargının elinde.

Bizler yıllarca PKK’nın bir dönem köy basıp kadın, çocuk, bebek ayırt etmeden öldürmesi sonucu bu örgüte haklı bir tanımla “bebek katili” diyorduk. Şimdi aynı eylemi ne yazık ki İstanbul’un göbeğinde ve doktor ya da sağlıkçı kimliği ile yapmışlar.

Para uğruna nerelere savrulmuşuz değil mi? Daha yeni doğmuş, ailesi için en büyük sevinç ve mutluluk kaynağı olmuş masum bir canı sırf devletten alacakları 8-10 bin TL için öldürmek ve bunu organize bir kötülük olarak hayata geçirmek nasıl bir duygudur bilmiyoruz ama artık birileri şu idamı getirmelidir.

Gelmelidir ki birileri bir daha bu tür alçaklıkları bırakın yapmayı, aklından bile geçirmesin.