Bayram Bitti, Elazığ'da Zam Yağmuru Başladı

Petrol fiyatları ve dövizdeki değişiklerle birlikte akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim olup olmadığı vatandaşlar tarafından da çok merak ediliyor. Peki akaryakıtta zam ya da indirim var mı? Akaryakıtta bu kez zam haberi geldi. Benzin ve motorine zam geliyor, tarih belli oldu.

Bayram Bitti, Elazığ'da Zam Yağmuru Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim olup olmadığı vatandaşlar tarafından da çok merak ediliyor. Peki akaryakıt fiyatında zam ya da indirim var mı?

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; motorin litre fiyatı 40,67 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise 40,3 liradan satılıyor.

NTV'de yer alan habere göre benzinin ve motorinin litre fiyatlarına 21 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 30 kuruş zam bekleniyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.