Bayan Esnaflarımız Zor Günler Geçiriyor

Başak MERAL GÜNDÜZ/Bugünlerde bayan esnafımız pek daha dertli. Malum COVID-19 süreci esnafı öylesine düşündürür hale geldi ki, işin içinden nasıl çıkacaklarını bilemez durumdalar. ALESTA mağazası müdürü Sermin GÜN ile bu durumu değerlendirdik.

Bayan Esnaflarımız Zor Günler Geçiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

COVID-19’UN ETKİSİ İLE SIKINTILI GÜNLER GEÇİRİYORUZ
Covid-19’un baş göstermesiyle esnaf olarak sıkıntılı günler geçirdiklerini ve hala kimsenin düzene giremediğini ifade eden Sermin Gün“Salgında bir artış var. Büyük endişe duyuyoruz. Azalacak diye umut etmiştik ancak bu olmadı, daha da çoğaldı.  

Sermin Gün”Biliyoruz ki esnaf;geleneklerimizde var olan ve ticaretin çok önemli yapı taşlarından. Bu dönemi en az hasarla atlatması gereken belki de en mühim kitlenin başında geliyor. Ha gayret, biraz daha gayret derken; esnafımıza gerekli enerji ve desteği vererek bunu istemeliyiz. Zaten esnaflarımız, her zaman olduğu gibi yine kendilerine düşen fedakârlığı fazlası ile yerine getirdiler ve getirmeyi sürdüreceklerdir”dedi.

Sermin Gün başarısına başarı katarak eşinin desteğiyle de kendi ayakları üzerinde durmaya devam ediyor.

Sabah erken saatlerde dükkanını açan ve yıllardır bıkmadan, yılmadan çalışan Sermin Gün işini çok sevdiğini, çalışmanın çok güzel bir duygu olduğunu, kadınların iş dünyasında her daim olması gerektiğini söyledi.

Gün”Aynı zamanda cesaret ve kendine olan güvenle ve eşinin de desteğiyle  her şeyi başarılabileceğini hemcinslerine göstermiş oluyorum.
İşimizin zorlukları elbette var mesela daima güleryüzlü olmak zorundayız, dükkândan çıkamayız, parası çıkışmayanı kıramayız,hata kabul etmiyoruz, Ne zor değil mi esnaf olmak, ne büyük fedakârlık. Bir o kadar da dünyadaki yapı değişikliği ve sermaye gücünün değişimi ile beraber ayakta kalma çabalarını da üzerine koyduğumuzda; belki de pek çok iş kesiminden bile daha fazla zor durumda olan iş insanları topluluğu, esnaflarımız”dedi.


İşinin patronu 

Sermin Gün”Her zaman çalışmak istedim ve bunun içinde eşimden destek gördüm o da benim bu işi yapacağıma inandığını ve her daim yanımda olduğunu söyledi.Çok çalıştım çok çabaladım eşimin ve çocuklarımın desteğiyle yıllardır işime devam etmekteyim. Benim için ailem de işim de hayatımda vazgeçemeyeceğim iki önemli unsurlarından biridir.Her işin olduğu gibi benim de yaptığım işin çeşitli zorlukları var.Üstelik işin başındaysanız işiniz daha da zor. Bunun yanında evlendikten sonra bir de eş ve anne olmak gibi iki özel sorumluluk daha alıyorsunuz. Yani sorumluluklarınız artıyor”dedi.

Her kesime hitap etmeye çalışıyoruz

Gün”Mağazamızda birçok ürün bulunmakta.Birçok zevke uygun marka saatler getirdik.Müşterilerimize gereken ne ise yapılıyor.Bunun yanı sıra bay,bayan,çocuk giyim çamaşır da mevcut..Termal kıyafetler çok beğeniliyor.Gereken hassasiyeti göstermeye çalışıyorum”dedi.

Kadınlar çalışmalı 

“Kadın olmak çalışmaya engel değildir “diyen Sermin Gün“Bir kadın olarak iş hayatında çoğu zaman zorluk yaşadım ama güzel taraflarını da gördüm. Burada ki esnaf arkadaşlarımızla tam bir aile gibiyiz. O kadar güzel bir ortamım var ki yaşadığım zorluklar beni yıldırmıyor.Atıldığım bu maceramda sadece çocuklarım ve eşim varken şimdi ise kocaman ailem var” diye ifade etti.

Cesaret ve güven 

Hemcinslerine çalışmalarını söyleyen Sermin Gün“Korkmayın, cesaretli ve her daim dürüst olun. Benim param yok bu işi yapamam demeyin. Ben!bu işe başladığımda inancım ve çalışma isteğim vardı. İsteyen ama gerçekten isteyen başarır. Yaptığın işi dürüstçe yaptıktan ve adım attıktan sonra zaten gerisi kendiliğinden geliyor. Sadece bir insan yapacağı şeyi ertelememelidir.  Her şey cesaret ve güvenle başlar” dedi.

Bayan Esnaflarımız Zor Günler Geçiriyor
Bayan Esnaflarımız Zor Günler Geçiriyor