Batıdan Yeni Bir Güç Çağrısı

Bizler daha cumartesi günü 'YENİ BİR GÜÇ DENGESİ ŞART' başlığıyla İsrail Başbakanı katil Netanyahu'nun ABD kongresinde yaptığı nefret ve şiddet dolu konuşmanın çılgınca alkışlanmasını batı ve Avrupa adına bir akıl ve vicdan tutulması olduğunu dile getirmiştik.

Batıdan Yeni Bir Güç Çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu durumun, bizzat küresel sistemin iflas ettiğinin açıklaması olduğundan hareketle; “Bu durumda yapılacak tek çıkış, Ortadoğu ve Uzakdoğu’da yeni bir güç dengesi oluşturmaktır. İran’ın yeni yönetimi, Çin ve Rusya’nın da destek olacağı bu yeni güç için daha aktif olmak özellikle İslam ülkelerinin de uyanmasına sebep olacak stratejiler geliştirmek lazım.” diyerek önerimiz sunmuştuk.

Bu görüşlerimize destek ise çok ilginç bir yerden, kendisi de bir Avrupa ülkesi olan Macaristan Başbakanı Viktor Orban’dan geldi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa’nın kendi menfaatlerinin gereklerini bir kenara bırakıp kendini imha etmek pahasına ABD dış politikasını takip ettiğini söyledi.

Orban, dünyada ise güç dengesinin Asya ve Rusya’ya doğru kaydığını ve önümüzdeki on yıllar, belki de asırlar boyunca dünyanın baskın güç merkezinin Asya olacağını söyledi.

Çin, Hindistan, Pakistan ve Endonezya’dan geleceğin büyük güçleri olarak bahseden Orban, “500 yıldır görülmemiş bir değişim geliyor. Karşı karşıya olduğumuz şey, dünya düzeninde yaşanan bir değişiklik” dedi.

“Rusya’nın yumuşak gücünün en güçlü uluslararası cazibesi, LGBT karşıtlığıdır” diyen Orban, Batı ülkelerinin ise LGBT'yi savunarak teşvik etmesini eleştirdi.

Hristiyan değerlerinin savunulması gerektiğini söyleyen Orban, “Batı’da ahlak kalmadı. Bunu Paris Olimpiyatları’nın açılışında da gördük” ifadelerini kullandı.

Avrupa, bu yönelimini  Paris Olimpiyatlarının sembollerini putperestliğin simgesi altın buzağı ve Sodomistlerin simgesi homoseksüellik olarak belirleyerek de gösterdi.

Altın buzağı Hz. Musa'ya karşı, Sodomilik de Hz. Lut'a karşı yapılan bir başkaldırıydı. İşte bu yüzden bunları yapanlar gerçek Yahudi veya Hristiyan olamazlar. Bunların arkasında Antik Mısır putperestliğinin etkisinde kalmış Siyonizmi dünya hakimiyetleri için bir araç olarak kullanan çağdaş firavunlar var artık.

ABD ve batının Filistin halkına yapılan zulmü durdurmak adına bir adım atmazken, tam tersi Netanyahu’nun sözlerini 56 defa ayağa kalkıp elleri patlarcasına alkışlaması da gösteriyor ki batıdan ve ABD’den merhamet dilenmek akıl fukaralığı ve safdilliktir.

Yenidünya düzeninin Doğu ve Asya ülkelerinden doğacak, maddi kalkınma yanında ahlaki ilkelere de dayanan bir güç olması sürecine tıpkı Macaristan başbakanı Orban gibi yürekli ve merhametli liderlerin destek vereceğine inanıyoruz.

Yeter ki tüm bu düşünceleri harekete geçirmeyi göze alacak güçlü bir ülke çıksın.   O da neden Türkiye olmasın?