Başkanlardan Enflasyonla Mücadele Hamlesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlarına su fiyatlarında indirime gitmeleri noktasında çağrı yapmasının ardından başta Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları olmak üzere çok sayıda belediye başkanı sudaki KDV oranlarını yüzde 8'den yüzde 1'e  indirerek yüzde 7 oranında bir indirime gittiler.

Başkanlardan Enflasyonla Mücadele Hamlesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; “Belediye Başkanlarımıza çağrımdır, Su fiyatlarını KDV indirimi kadar düşürün” açıklamasının hemen ardından Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları sosyal medya hesabından suda indirim yaptıklarını açıkladı. 

Başkan Şerifoğulları yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı karar ile enflasyonla mücadele kapsamında;  Elazığ Belediyesi olarak, Su Tüketim Bedelindeki KDV oranını %8’den %1’e indirdik. Şehrimize hayırlı olsun” diyerek ilk müjdeyi veren Belediye Başkanı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşın, özellikle dar gelirli çalışanların omuzundaki hayat  pahalılığı yükünü azaltmak için elektrik faturaları, gıda ürünlerinde KVD’nin yüzde bire düşürülmesi yanında memur ve işçilere ek zam verilmesi konusunda da talimatları olmuş ve bunların önemli bir kısmı hayata geçmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayat pahalılığı karşısında verdiği mücadeleye Belediye Başkanlarının da omuz vermesi ve katkı sunması memnuniyetle karşılandı.