Başkanlar Kampta

AK Parti'de 541 belediye başkanı kampa girdi. Kızılcahamam'daki kamp 2 Temmuz Salı günü sona erecek. Yerel seçim sonuçları ve parti çalışmaları değerlendirilecek.

Başkanlar Kampta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerel seçim sonuçlarının değerlendirileceği "Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda parti çalışmaları değerlendirilecek, ekonomi, enerji, tarım, ulaştırma, kültür ve turizm ile çevre konuları görüşülecek.

Genel Başkan Vekilleri Efkan Ala ve Mustafa Elitaş belediye başkanlarıyla koordinasyon toplantıları yapacak.

Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın da sunumu olacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın konuşmasında hangi konulara vurgu yapacağı merak ediliyor.31 Mart yerel seçimleri siyasette dengelerin değiştiği ve pozitif havanın   Ak Parti dışındaki partilere geçtiği bir seçim oldu.

Ak Parti, CHP’nin elinde olan Hatay’ı aldı ama Bursa, Balıkesir, Adıyaman, Afyon başta olmak üzere onlarca ili CHP’ye kaptırdı. Ak Parti, İstanbul ve Ankara’yı geri almak şöyle dursun 2019 seçimlerine göre ciddi fark yedi.

Ak Parti, seçimleri kazandığı illerde de ciddi bir oy kaybı yaşadı. Yapılacak kampta tüm bu sonuçlar ele alınacak ve objektif değerlendirilecektir ama umarız partinin koltuklarına kazık çakmış üst düzey kurmayları, kendi hatalarını perdelemek amacıyla bu konuda yine enflasyonu ve Mehmet Şimşek’i günah keçisi yaparak işin içinden sıyrılmazlar.

Kendilerine gelen gerçekçi anket sonuçlarını değiştirip kendi istedikleri ve çıkar ilişkisi içinde oldukları isimleri önde gösteren ve bu raporları Erdoğan’a sunarak Cumhurbaşkanını aldatıp yanlış ismi aday göstermesi sonucu birçok belediye başkanlığını kaybedilmesine sebep olan genel merkeze çöreklenmiş olan bu kurmaylar da kampta tartışılır ve asıl değişim genel merkezde yaşanırsa kamp verimli olur.

Birkaç il başkanının değiştirilmesiyle halkın verdiği mesajı yerine getireceği gibi bir düşünceye kapılan Ak Parti, bu üst değişimi hemen yapmayıp da 2025’teki kongreye ötelerse, parti tabanı da bu süreçte başka ya da yeni partilerde mevzilenir ve yerini alır. Ak Parti de ikinci parti olmaya demir atar.

AK Partide işlerin düzelmesinin tek yolu ki bazı aklı evveller hala biz iyi bir noktadayız deme cehaletiyle avunuyorlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi yakın çalışma arkadaşlarından değil, doğru isimlerden doğru haber ve yorumları dinlemesinden geçiyor.

Erdoğan, sözde kendisinin sağlığını düşünme ve koruma adına gerçek bilgiler yerine yanlış ve şişirme bilgileri kendisine ulaştırmayı marifet sanan bu kurmayların kendine biçilen ve reva görülen kabuğu ve çemberi kırdığı an parti yeniden umut haline gelebilir.

 Bu yapılmazsa ki biz bu konuda çok ümitvar değiliz, Ak partide erime ve tükeniş devam eder.