Başkan Yargıç: 'Salgından En Fazla Etkilenen Esnaflarımız Oldu'

Erkan BAY/Elazığ'da Koronavirüsten (Covid-19) dolayı işleri düşen ve hafta sonu kısıtlama nedeniyle kapalı kalmak zorunda kalan 92 yıllık kapalı çarşının esnafı, zor günler geçiriyor.

Başkan Yargıç: 'Salgından En Fazla Etkilenen Esnaflarımız Oldu'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İşlerinde yarıdan yarıya düşme olan esnaflar,bu süreci en az zararla atlatmak için farklı çalışmalar yapıyor. 

Covid-19 vakalarının ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da artmasıyla birlikte hem gelen müşteri potansiyelinde düşüş yaşandı, hem de hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sadece 5 gün çalışmaya başladı. Hafta içi ise yoğunluk yaşanmaması nedeniyle esnaflar,  online satış yapmaya başladı. 

Kapalı Çarşı Dernek Başkanı Yargıç Emir yaptığı açıklamada,“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de de koronavirüs nedeniyle bir takım önlemler alındı.İlimiz de ise özellikle hafta sonu kısıtlamalar yapılıyor. Kapalı çarşımız Elazığ’ın en önemli merkezlerinden birisidir.Özellikle bir yıldır işlerimiz de ciddi bir düşüş yaşanıyor.”diye ifade etti. 

BİR ÇOK ESNAFIMIZ SİFTAH YAPMADAN EVE GİDİYOR
Kapalı Çarşı esnafının zor günler geçirdiğini ifade eden Başkan Yargıç,“Özellikle virüsün çıktığı yaz ayında kapalı kaldık. Esnafımız ciddi sorunlar yaşadı.Halen bu sorunlar yaşanmaya devam ediyor.Bir çok esnafımız siftah yapmadan eve gidiyor.Bazı esnaflarımız ise online satış yaparak ayakta durmaya çalışıyor. Genellikle kargo yapıp yolluyoruz. Kapalı Çarşı olarak, bu sayede müşterilerimize her daim hizmet vermeye devam ediyoruz. Online satışlarımızda genellikle, tulum ve salamura peyniri, orcik, pestil, gıda ve baharat türleri ile kış çayları rağbet görüyor.”diye ifade etti.

İNŞALLAH EN KISA SÜRE DE NORMAL HAYATA DÖNERİZ
Başkan Yargıç,“Bu yüzden biz de satışlarımızı, tedbirler dahilinde daha çok online üzerinden yapıyoruz. Müşterilerimizin isteği üzerine ürünlerimizi hijyen kurallarına dikkat edip paketleyerek internet sayfamızdan online satış yapıyoruz.Bu salgının en kısa süre de bitmesini istiyoruz.Ülkemiz de ve ilimiz de vaka sayılarında ciddi bir düşüş yaşanıyor.İnşallah en kısa süre de normal hayata döneriz. Bütün insanlar eskiden olduğu gibi normal bir hayat yaşarlar.Bu süreçte en fazla etkilenen esnaflarımız oldu. Bir çok esnaf iş yerlerini kapattı”dedi.