Başkan Turus'tan Hakimiyet'e Ziyaret

Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti.

Başkan Turus'tan Hakimiyet'e Ziyaret

Ziyaret kapsamında İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak’la istişarelerde bulunan Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, birtakım açıklamalarda bulundu.

2024 yerel seçimlerinin üzerinden geçen sürede ilçeye yapılan hizmetlerden bahseden Başkan Turus,

“Baskil dönüşümü zaten istiyordu, bir değişim olsun istiyordu. Elhamdülillah onları mahcup etmeyecek, bizi seçtiklerine pişman etmeyecek çalışmalarımızı sabah yediden akşam yediye kadar yapıyoruz. Haftanın en az altı günü çalışıyoruz. Daha iyi bir Baskil için, istihdam alanı için, kayısı ve tekstil fabrikalarımız da yakında hizmete girecek. Bu arada eski belediye binamızı da çağrı merkezi üssü yapmayı planlıyoruz. Bir parkımız vardı, halkımızla buluşturduk. İkinci parkımızın hazırlıklarına başladık. İnşallah yakın zamanda bir şehitlik anıtı yapacağız. Baskil aynı zamanda Kahramanlar Diyarıdır. 29 tane şehidimiz var. İlçemiz nüfusa oranla en çok şehit veren ilçeler arasındadır. Bu yüzden bir şehitlik anıtı da yapıp şehitlerimizi rahmetle yad etmek istiyoruz” dedi.

Başkan Turus'tan Hakimiyet'e Ziyaret

Yakın zamanda düzenlenmesi planlanan festivale bütün Elazığlıları davet eden Başkan Turus,

“25-28 Temmuz arasında Kayısı Festivali yapacağız. Sadece festival değil aynı zamanda fuarımız da olacak. Rafadan Tayfa Tiyatro Ekibi, yerel sanatçılar, ulusal sanatçılar katılacak. Sanatçıların isimleri şu an belirlenme sürecinde, yakın zamanda sizlere de duyuracağız. Çok güzel profesyonel bir festival\fuar düzenlemeyi amaçlıyoruz, inşallah düzenleyeceğiz. Bütün halkımız davetlidir” şeklinde konuştu.

Başkan Turus'tan Hakimiyet'e Ziyaret

Elazığ’da uzun zamandır gündem olan turizm konusuna da değinen Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonları için gerekli yol çalışması yapıldığında çok sayıda vatandaşı bölgeye götürmeye talip olduklarını belirtti.

Başkan Turus, Açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“İlçemizde çok güzel turizm alanları var. Eğer Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonlarına kadar olan bölgenin ulaşımı düzgün bir şekilde yapılırsa çok sayıda vatandaşı oralara götürmeye talibiz.

Sadece kanyonlar değil, Baskilimizde Mor Ahron Kilisesi, Abdulvahapgazi Türbesi, Kitabeler ve turizm alanları çok fazla. Bizim 100 kilometrenin üzerinde bir sahil şeridimiz var. Bizim 10 binlerce dönüm sürülmemiş toprağımız var. İnşallah Baskil yakında Türkiye’nin tahıl ambarı olacak. Bu konuda da Tarım Bakan’ımızdan ve etkililerimizden destek istiyoruz”