Başkan Turus: 'Bütün Elazığ Davetlidir'

Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, basın toplantısı düzenleyerek seçimden sonraki süreçte ilçede yaptığı hizmetlerden ve 25 Temmuz itibariyle Baskil'de yapılacak olan festivalden bahsetti. Başkan Turus Festivale bütün Elazığ halkını davet etti.

Başkan Turus: 'Bütün Elazığ Davetlidir'

Baskil Belediye Başkanı Turus, 25-26-27 ve 28 Temmuz’da düzenlenecek olan Kayısı Festivali dair detayları paylaştı.

Seçimden sonraki süreçte yaptığı hizmetlere dair bilgiler veren Başkan Turus yaptığı açıklamada, ”Seçim vaatlerimiz arasında yer alan öğrencilere ücretsiz taşıma sözümüzü tuttuk.

Geçmiş dönem belediye başkanlarımızı sürekli ziyaret edip istişare ettik. Engelliler haftasında engelli kardeşlerimizi ziyaret ettik. Öğrencilerimize yaz tatiline girmeden önce kitap hediye ettik. Sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için ilçemizde bulunan kütüphanelerin geç saatlere kadar açık olmasını sağladık. AR-GE birimimizle neredeyse her gün vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını belirleyip çözüme kavuşturduk” dedi.

25-28 Temmuz arasında Baskil’de ilk kez düzenlenecek olan Kayısı Festivali’ne bütün Elazığlıları davet eden Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus,

“Festival, 25-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival kapsamında paneller, çalıştaylar, yarışmalar, çocuklar için eğlenceli oyunlar ve konserler yer alacak” dedi.

Turus, festivalin kültür alışverişine katkıda bulunmayı, ilçenin kalkınmasına ve Baskil kayısısının tanıtımına önemli katkılar sağlamayı amaçladığını söyledi. Ayrıca, bu tür organizasyonlarla modern turizmin imaj oluşturmasını hedeflediklerini belirtti.

İlçeye ziyaretleri artırmayı ve yerel halkı teşvik ederek ilçenin nüfusunu artırmayı hedeflediklerini ifade eden Turus, Baskil kayısısının eşsiz olduğunu ve bu festivalin, kayısının tanıtımında önemli bir adım olacağına inandığını belirtti. Festivalin gelenekselleşmesini umduklarını ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.