Başkan Top: 'Her ay 50 milyon lira il dışına çıkıyor'

Ulusal market zincirleri ile birlikte her ay 50 milyon lira paranın il dışına çıktığını belirten Bakkallar Odası Başkanı Cebrail Top, marketlerle ilgili yasanın çıkmasını beklediklerini söyledi.

Başkan Top: 'Her ay 50 milyon lira il dışına çıkıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Cebrail Top, ulusal market zincirlerinin yerel esnafı olumsuz etkilediğini söyledi. 


TOP: TAMAMEN MECLİSTE ÇIKARILMASI GEREKEN BİR YASA  
Başkan Cebrail Top, “Zaman zaman sahada esnaflarımızı ziyaret ederken sizin aracılığınızla ben esnaflarıma şunu söylemek istiyorum; esnafımız diyor ki başkanım siz niye müsaade ediyorsunuz bu ulusal marketler zinciri niye burada açıyor? Belediye Başkanımız niye bunlara imkan sağlıyor? Değerli esnaf kardeşim, değerli meslektaşlarım. Bizim elimizde böyle bir yetki yok, böyle bir kanun yok. Belediye Başkanı’nın kanunen, hukuken bunların önüne geçme hakkı yok. Yasal bir tutanağımız yok, elimizde belgemiz yok. Bizim olmadığımız gibi Belediye Başkanı’mızın da yok. Bu tamamen mecliste çıkarılması gereken bir yasa” ifadelerini kullandı.


Başkan Top, “Bunlar birbirlerini batırdıkları gibi bizleri de batırıyor. Her ay buradan yaptığımız çalışmalarda 50 milyon para il dışına çıkıyor. Her ay 50 milyon eski para ile 50 trilyon. Burada vatandaşa da bir bilgi vermemiz lazım, bilinçlendirmemiz lazım. Ona da değinelim. Şimdi 50 milyon demek burada bizim her ay bir fabrika kurmamız demektir. Burada vatandaşlarımızın bunları tercih etmemeleri lazım” şeklinde konuştu.

Cebrail Top, “En azından Cumartesi günü saat 12.00’da kapatıp Pazar günü tamamen diğer mesai saatlerinde sabah saat 08.00 akşam saat 18.00’da kapatılması ile ilgili bir yasal düzenleme istiyoruz, bir kural istiyoruz. Esnafa bir esnaf kanununun çıkmasını  talep ediyoruz. Bunu Cumhurbaşkanımız’a da vermiş olduğumuz Ticaret Odası, Esnaf Odaları Birliği Başkanı, Borsa Başkanı aracılığıyla verdik kendisine. İnşallah bu değerlendirilir” diye konuştu.


TOP: VATANDAŞ YEREL ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPSIN 
Elazığlılara da seslenen Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Top, “Çok büyük ciddi bir fark yok. Ben burada vatandaşlarımızın, halkımızın yerel esnaflarına, kendi akrabasına, kendi canından, kanından olan kendi yanında olan tabiri caizse düğününe, cenazesine giden, her türlü destek olan kendi esnaflarını tercih ederlerse inanın yapıyoruz çalışmalarımız var. Bakıyorsunuz 100 liralık bir alışverişte inanın çok cüzi bir fiyat farkı çıkıyor” diye ifade etti.


TOP: BUNLAR ÜÇ HARFLİLER İNSANLARI ÇARPIYORLAR 
Başkan Cebrail Top, “Ekonomik krizlerde bunlar gramajları küçülttüler 5 kiloluk ambalajlar içerisine ay çiçek yağını gördük, çikolataları gördük. Gramajları 100 gram olması lazım iken 70 gram yaptılar. Halkı aldattılar. Ben bunlara 3 harfli cinler diyorum. Bunlar sizi çarpıyor diyorum. Kamu oyunda da. Vatandaşların uyanık ve duyarlı olması lazım” ifadelerine yer verdi.(