Başkan Tarhan: 'Amacımız Elazığ'ımızı dünyaya tanıtmak'

Elazığ'da bu yıl 6'ncısı düzenlenen Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali, katılımcılara renkli anlar sunuyor. Festivalin ikinci gününde Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Zülfü Tarhan, festivalin önemi ve hedefleri hakkında Hakimiyet'e açıklamalarda bulundu.

Başkan Tarhan: 'Amacımız Elazığ'ımızı dünyaya tanıtmak'

Elazığ’da 2018 yılında Köfteciler Sokağı’nda başlayan Salçalı Köfte Festivali'nin büyük ilgi gördüğünü ve bu yüzden geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Zülfü Tarhan, "O günden beri vatandaşlarımızdan olumlu tepki aldık. Bu festivali geleneksel hale getirdik," dedi. Festivalin amacını vurgulayarak, "Buradaki amacımız ilk günden beri aziz şehrimizi, güzel Elazığ’ımızı ve nezih mutfağımızı, kültürümüzü, coğrafyamızı tüm Türkiye’ye hatta dünyaya tanıtmak," diye belirtti.

Başkan Tarhan: 'Amacımız Elazığ'ımızı dünyaya tanıtmak'

ELAZIĞ TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN İKİNCİ MUTFAĞI

Gastronominin şehirlerin kalkınmasındaki önemine de değinen Tarhan: "Gastronomi, ülkelerin ve şehirlerin ekonomisinde, turizminde, kültüründe çok büyük bir yere sahiptir," ifadelerini kullandı. "Bu festivallerle dışarıdaki insanların dikkatini şehrinize, mutfağınıza, kültürünüze çekebiliyorsunuz," diyen Tarhan, Elazığ’ın Türkiye’nin en zengin ikinci mutfağı olarak tanıtılması gerektiğini vurguladı.

ULUSAL FESTİVAL SİTELERİNDE FESTİVALİMİZ YER BULDU

Festivalin düzenlenmesi için yoğun bir hazırlık süreci geçirildiğini belirten Tarhan: "Her geçen yıl bu festivali büyütüp ulusala taşımak amacıyla daha fazla çaba sarf ediyoruz," dedi. Geldiğimiz noktada, "Artık ulusal festival sitelerinde festivalimizin yer bulması ve dışarıdan gelen insanlarla karşılaşmamız, doğru yolda olduğumuzun göstergesi," şeklinde konuştu.

Başkan Tarhan: 'Amacımız Elazığ'ımızı dünyaya tanıtmak'

GAYEMİZ ŞEHRİMİZE VE SEKTÖRÜMÜZE HİZMET ETMEK

Son olarak şunları dile getiren Başkan Tarhan: "Eksiklerimiz zaman zaman olabilir ama tek amaç gayemiz var; şehrimize ve sektörümüze hizmet etmek," diyerek konuşmasını tamamladı. Festival, Elazığ’ın kültürel ve gastronomik zenginliğini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.” diyerek konuşmasını tamamladı.