Başkan Şerifoğulları'ndan Elazığları Heyecanlandıran Açıklama

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 4 buçuk yılda yapılan çalışmaları anlattığı etkinlikte şehrin geleceğine yönelik çok önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Şerifoğulları'ndan Elazığları Heyecanlandıran Açıklama

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte bu zamana kadar geçen sürede yapılan çalışmaları anlattı.Başkan Şerifoğulları'ndan Elazığları Heyecanlandıran Açıklama

VATANDAŞTAN BÜYÜK DESTEK
Başkan Şerifoğulları, etkinlikte 4 buçuk yıllık sürede yapılan hizmetleri anlatırken özellikle altyapı ve meydanlar ile ilgili bölüm vatandaşlardan büyük alkış aldı. Şehrin geleceğine yönelik ifadeleri ise büyük heyecan uyandırdı.

METROPOL KENT ELAZIĞ

Etkinliğe damga vuran anlar ise Başkan Şerifoğulları'nın şehrin geleceğine yönelik ifadeleri oldu. 

İşte Başkan Şerifoğulları'nın o açıklaması:

İlimizde üretilen ürünlerin, ülke ve dünya piyasasında saygın bir konuma yükselmesi amacıyla markalaşma sürecinin başlayacağı, şehir ekonomisine somut ve önemli katkıların sağlanacağı bir dönem hedefliyoruz.

Üniversite eğitimi için şehrimize gelen gençlerimize aidiyet duygusu kazandıracak, Fırat Üniversitesi’nde eğitim görmenin ayrıcalığını hissettirecek yeni yaşam merkezleri, gençliğe hizmet eden nezih, hesaplı ve tematik kafe ve sosyal merkezlerin yaygınlaştırıldığı, Uluslararası İpekyolu Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde bilim ve sanat meşalesinin yükseldiği, eğitim ve bilim şehri Elazığ için güçlü adımları atacağımız yeni bir dönemi hedefliyoruz.Başkan Şerifoğulları'ndan Elazığları Heyecanlandıran Açıklama

Bilim Merkezi ile yetenekli ve mucit gençlerimizin çalışmalarıyla TEKNOFEST kuşağına önemli destekler vermekle birlikte Elazığ Teknokent’te dünyanın konuştuğu, buluşların bilim dünyasıyla buluşacağı yeni bir süreci hedefliyoruz. Kadınlarımızın, EBEGEM, ADEM ve Hayma Ana Kadın Kooperatifimize ilave olarak daha çok üretmelerine ve hem kendi hem de şehir ekonomisine önemli katkılar sunacağı, daha çok imkân ve fırsatların verileceği, üretimlerini fuarlar ve sanal ortamında pazarlayabilecekleri umut dolu bir dönemi hedefliyoruz. Çevresel yatırımlarımızla yenilenebilir enerjiyi yaygınlaştıracak, suyumuzu, toprağımızı ve havamızı koruyacak bilimsel destekli projelere yoğunlaşacağımız bir dönemi hedefliyoruz.

Cip Jeotermal sahasında sağlık turizmine yönelik bir cazibe merkezi oluşturarak, şehrimizi markalaştıracağımız bir dönemi hedefliyoruz.

"KRONİK SORUNLAR ARTIK KONUŞULMAYACAK"
Yeni Sanayi Sitesinin, bölge müdürlüklerinin, Orduevi yerleşkesinin, Çimento fabrikasının taşınmasının artık konuşulmayacağı bir şehir hedefliyoruz.

İnanç ve tarih turizminde Harput,  Yaz turizminde Hazar Gölü,  Kış turizminde Hazarbaba Kayak Merkezi Sağlık turizminde Cip Jeotermal ve doğa turizminde Baskil kanyonları ve daha nice saklı güzelliklerin profesyonelce ve sürdürülebilir bir anlayışla turizme kazandırıldığı bir turizm destinasyon merkezi kimliği oluşturmayı hedefliyoruz.

Kültür ve sanatta 5 bin yıllık birikim ve müktesebatımız ile günümüzün değerlerini harmanlayıp kalıcı iz ve geleceğe eser bırakacak, yön verecek bir anlayışı hâkim kılmayı hedefliyoruz.

Yarınlarımız, 5 yıllık temel sorunların çözümünün ardından Metropol Elazığ olmanın şafağında… Hedeflediğimiz bu yolda dün de yalnız değildik, yarın da yalnız olmayacağız.

Başkan Şerifoğulları'ndan Elazığları Heyecanlandıran Açıklama
Başkan Şerifoğulları'ndan Elazığları Heyecanlandıran Açıklama