Başkan Şerifoğluları: 'Yarısı bizden'siz olmaz

Elazığ Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantılarına Başkan Şerifoğulları'nın kentsel dönüşüm konusuyla ilgili açıklamaları damga vurdu. Şerifoğulları, Elazığ'ın dönüşümünün sağlanabilmesi için İstanbul'da uygulanan 'Yarısı Bizden' kampanyasının Elazığ'a da uygulanmasının şart olduğunu belirterek Elazığ'ın da bu uygulamaya dahil edilmesi adına 5 milletvekili ile Ankara'da görüşmeler yapacaklarını vurguladı.

Başkan Şerifoğluları: 'Yarısı bizden'siz olmaz

Elazığ Belediye Meclisi Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın başkanlığında Eylül ayı ilk oturumunu gerçekleştirdi.

Başkan Şerifoğulları’nın toplantıda yaptığı kentsel dönüşüm ve Yarısı Bizden Kampanyası ile ilgili açıklamaları gündeme damga vurdu. Şerifoğulları, Elazığ’da kentsel dönüşümün yapılabilmesi için Yarısı Bizden ya da benzer bir kampanyanın şart olduğunu vurgulayarak şehrin 5 vekilinin ve il başkanının tek ses olarak Ankara’da bu talebin karşılanması adına gereken her şeyi yapacaklarını ifade etti.

“ELAZIĞLI VATANDAŞLAR TOKİ MODELİ İSTİYOR”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları , MHP Belediye Meclis Üyesi Behçet Susmaz'ın kentsel dönüşüm sorusu üzerine yaptığı açıklamada Nailbey ve İstasyon Caddesi'nde kentsel dönüşüm başlatmak için ilk adımları attıklarını kaydetti.

Başkan Şerifoğluları: 'Yarısı bizden'siz olmaz

Şerifoğulları: "Yerel seçimler öncesinde Nailbey Mahallesi'nde 8 adada kentsel dönüşüm çalışması yapacağımıza dair bir taahhüdümüz vardı. Geçen hafta itibariyle Nailbey Mahallesi'nde kentsel dönüşümü ofisi açıp vatandaşlardan ön talepleri almaya başladık. 2. ofisimizi İstasyon Caddesi’nde kurduk. İstasyon Caddesi, Bağkur Caddesi ve Akpınar Mahallesi'nin bulunduğu üçgeni ve boş arazileri değerlendirmek istiyoruz.” dedi.

“İSTASYON CADDESİ ÇOK KÖTÜ DURUMDA”

İstasyon Caddesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Şerifoğulları, bu caddenin Elazığ’ın en prestijli ikinci caddesi olduğunu ancak depremler sonrası büyük yara aldığını belirterek: “Malumunuz İstasyon Caddesi bizim en prestijli ikinci caddemizdi ama şu anda çok kötü durumda. 2020 ve 2023 depreminde yıkılan binalardan sonra orada çok ciddi bir köhneleşme söz konusu. Buranın ayağa kaldırılması konusunda yine ofisimiz kuruldu. Nailbey Kentsel Dönüşüm projesini çok önemsiyoruz. Çünkü projeyi gerçekleştirdiğimizde 2 tane 25 metrelik yol ağı oluşturacağız. Onları oluşturursak Gazi Caddesi'nin araç trafiğine kapanması söz konusu olacak. Caddenin giydirilmesi ile güzel bir görünüme kavuşacak. 2-3 ay ön talebi toplayacağız. Bir taraftan ihaleleri gerçekleştirilip projeler hazırlanacak. Maliyetler ortaya çıkacak. Maliyetler ile bizim yapım maliyetimiz çıkacak. Arsa ve üzerindeki enkaz maliyeti belli olup arasındaki fark vatandaşlardan talep edilecek.” şeklinde konuştu.

Başkan Şerifoğluları: 'Yarısı bizden'siz olmaz

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KARARLIYIZ”

Kentsel dönüşümde kararlı olduklarını ancak vatandaşların talep ettiği gibi uzun vadelerle konut yapma imkânının olmadığını vurgulayarak: “Kentsel dönüşüm yapmakta kararlıyız ama bir handikapımız var. Vatandaş belediye olduğu için bize çok güveniyor ama maliyetler ortaya çıktığında vatandaşlar fiyatları nasıl karşılar onu çok bilmiyorum. Çünkü daha önce denedik. Gümüşkavak ve Aksaray Mahallelerinde 950 hak sahibi vardı. Fiyatlar ortaya çıkınca kabul eden 50 kişiyi geçmedi. Vatandaş TOKİ gibi 20 yıl vadeli verilmesini istiyor. Bizim belediye kanununda öyle bir imkanımız yok. Biz bu dönüşümün gerçekleşmesi için peşinatı fazla istemeyeceğiz. Ara ödemeleri vatandaş rahat etsin diye çok istemeyebiliriz. Günün sonunda biz anahtarı teslim ettiğimizde istemek zorundayız. O zorlukları öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Şerifoğluları: 'Yarısı bizden'siz olmaz

“YARISI BİZDENE DAHİL OLMAK İÇİN 5 MİLLETVEKİLİ İLE TAM KADRO ANKARA’YA GİDECEĞİZ”

Başkan Şerifoğulları, kentsel dönüşümün yek yolunun Yarısı Bizden tarzı bir destek mekanizması olduğunun altını çizerek: "İstanbul ile birlikte Elazığ Yarısı Bizden kampanyasına dahil edilirse kentsel dönüşüm olur. 5 milletvekilimiz, il başkanlarımız ve bizler bir heyet şeklinde bakanımızla görüşeceğiz. Eğer Elazığ'ı da işin içine dahil ettirebilirsek süreç çok hızlı işler. Yine Hastane Caddesi'nde bir kentsel dönüşüm projemiz var. Gücümüz nispetinde bunları yapacağız ama; sorun gelip vatandaşta tıkandığında orada maalesef sıkıntı yaşayabiliriz. Kamulaştırmak, ada bazlı birleştirmede vatandaşlara arsa teklifi yapmak gibi her bir yolu deneyeceğiz. Her kolaylığı sağlayacağız. Orada eski yapılar, iki katlı, tek katlı yapılar var. Ama orada gariban insanlarımız yaşıyor. İstenilen parayı ödemeyecekleri için sıkıntı yaşayacağımızı öngörüyorum. Yarısı bizden kampanyası ya da olmadığında 1 milyon civarında 10-15 yıllık faizsiz kredi sağlayabilirsek rahatlıkla dönüştürebiliriz" ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.