Başkan Sadak: '15 Temmuz'da dünyaya büyük bir ders verdik'

Elazığ Akıncılar Dernek Başkanı Tevfik Sadak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu.

Başkan Sadak: '15 Temmuz'da dünyaya büyük bir ders verdik'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küresel hiçbir güç operasyonunun, 15 Temmuz’da ortaya çıkan milli ruh ve milli irade karşısında duramayacağını ifade eden Başkan Sadak,  FETÖ ve benzeri tüm terör örgütlerin tarihe gömüleceğini vurguladı.

15 Temmuz’un 252 şehidin kanıyla istikbale atılan bir imza olduğunu vurgulayan Başkan Sadak,  bu ülkeyi parçalamak isteyen, çeşitli unsurları koz olarak kullanarak kirli oyunlar çeviren hiçbir gücün başarılı olmayacağını ve her defasında heveslerinin kursaklarında kalacağını söyledi.

Medeniyetlerin beşiği, İslam dünyasının ve mazlumların son umudu Türkiye’nin, 15 Temmuz günü büyük bir sınavdan geçtiğini ifade eden Elazığ Akıncılar Derneği Başkanı Tevfik Sadak, şunları söyledi:
“Milletimiz 15 temmuzda, ülkesine, bayrağına, ezanına ve milli iradesine sahip çıkarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara çıkmıştır. Tankların üzerine, ağır silahların üzerine, adeta şehadete koşan yüce Türk milleti, bir işgal teşebbüsünü tarihi bir zafere imza atarak hezimete uğratmıştır. Hürriyetine kimsenin kast edemeyeceğini ortaya koyan necip  milletimiz, milli iradesini koruma  adına dünyaya büyük bir ders vermiştir. 15 Temmuz Türk Milleti’nin canıyla, kanıyla yazdığı bir destandır. Dünya demokrasi tarihinin belki de en önemli dönüm noktasıdır. Milletin iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağının göstergesi, ikinci bir Çanakkale’dir.”