Başkan Prof. Dr. Demir, Elazığ'ın taleplerini dinledi

Eski Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir bir takım ziyaret programları kapsamında Elazığ'a geldi.

Başkan Prof. Dr. Demir, Elazığ'ın taleplerini dinledi

Elazığ Kent Konseyinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İsmail Demir, Elazığ’ bir dizi ziyaretler dolayısıyla geldiğini ve Kent Konseyi’nde yapılan toplantıyı istişare toplantısı olarak değerlendirdiğini belirtti.

Elazığ Kent Konseyi Başkanı M. Nafiz Koca, Eski Savunma Sanayi Başkanı ve Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Demir’den Elazığ için bir takım isteklerde bulundu.

2020 ve 2023 depremlerinden büyük ölçüde etkilenen ve uzun süredir kentsel dönüşüm konusunda devlet desteği bekleyen Elazığ dinamikleri, buldukları her fırsatı değerlendiriyor. Başkan Koca, bu kapsamda Elazığ’a çeşitli ziyaret programları için gelen Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. İsmail Demir’den kentsel dönüşüm projeleri için destek istedi.

Başkan Prof. Dr. Demir, Elazığ'ın taleplerini dinledi

“ELAZIĞ ADINA TALEPLERİMİZİ KENDİLERİNE İLETMEK İSTEDİK”

Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Nafiz Koca:

“Sayın hocam sıla-i rahim için Elazığ’da idi, bir dizi ziyaretler yaptılar. Bizler de Kent Konseyi olarak Başkanımızın Elazığ’da olmasını bir fırsat bilip, kendilerini konseyimize davet ettik. Hem Elazığ’ımızın içerisinde bulunduğu durumu hasbihal etmek hem de Elazığ adına taleplerimizi kendilerine arz etmek istedik.

Savunma Sanayide üst düzey görevli olduğu dönemde de Elazığ’a yapmış olduğu hizmetler ve kazandırmak istediği bazı projeler vardı.

Başkan Prof. Dr. Demir, Elazığ'ın taleplerini dinledi

Geçtiğimiz akşam bir televizyon programında belirttiği gibi Elazığ’ın bölgedeki stratejik konuma sahip olması ve Kale Kent olması nedeniyle bazı taleplerimiz olacak.

“KENDİ YAĞIMIZDA KAVRULMAK İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”

2020 ve 2023 depremlerini yaşayan bir şehiriz. 2020 depreminden sonra yaralarımız sarılmaya devam ederken hem merkezi hükümet hem de yerel yönetimler sorunları çözmeye sarılmışlardı ancak 2023’te yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra haliyle merkezi yönetim diğer afet bölgelerine yöneldi. Bizler de burada kendi yağımızda kavrulmak için çaba sarf ediyoruz.

“18 MAHALLEMİZİN İVEDİLİKLE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ GEREKİYOR”

Şehirde ciddi bir kentsel dönüşüm problemimiz var. Elazığ Belediyesi hem yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen hem de tasarruf tedbirlerine rağmen elini değil gövdesini taşın altına koyarak bazı mahallelerde kentsel dönüşüm sürecini başlattı. 18 mahallemizin ivedilikle dönüştürülmesi gerekiyor.

Başkan Prof. Dr. Demir, Elazığ'ın taleplerini dinledi

TALEPLERİMİZ KARŞILANIRSA KARDEMİR’İN DE ELAZIĞ’A CİDDİ BİR KATKISI OLACAKTIR”

Elazığ Belediyesi 2 mahallede start verdi, ofislerini kurdu ama diğer mahallelerin de buna ihtiyacı var. Bu bağlamda haliyle bazı ihtiyaçlarımız var. Bu ihtiyaçların giderilmesi noktasında da tepe yöneticisi olarak sizlerden Elazığ Belediyesi’nin Kardemir’den talep edeceği tedarik açısından demir ve çeliklerde vergi muafiyeti ya da yüzde 20’ye yakın bir indirimli demir çelik alımı talebinde bulunacağız. Bu taleplerimiz karşılanırsa burada Kardemir’in de Elazığ’a ciddi bir katkısı olacaktır.”

“BUGÜNÜ İSTİŞARE TOPLANTIMIZ OLARAK DÜŞÜNELİM”

Kent Konseyi ziyaretini istişare toplantısı olarak düşünmek istediğini ve somut adımlar atılabilecek konuları konuşmak istediğini belirten Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir:

“Elazığ Kent Konseyi’nin şehir için taleplerini dinlemek için bir araya geldik. Bu akşam sizleri dinleyeceğim, fikir alışverişinde bulunup inşallah bir sonuca varabiliriz. Tabi her iş önce birkaç adımla başlar. Bazı konularda netice alınacak fikirler alınabilir, bazı konuların ilk adımları planlanabilir, bazı konularda izlenecek yol ve kime müracaat edileceği konuşulabilir. Bugünü istişare toplantımız olarak düşünelim.

“SOMUT ADIMLAR ATILABİLECEK KONULARI KONUŞALIM”

Ben sizleri dinlemeye ve bu fikir alışverişi neticesinde de hayırlı bir başlangıç yapmaya hazırım. Ama konseyle benim ilk bir araya gelişim. Zaman zaman çeşitli meslek kuruluşlarıyla resmi ortamda sanayicilerimizle bir araya geldik. Çeşitli fikirler gündeme geldi ama galiba eksik olan şey fikirlerin ortaya konmasından sonra aksiyon almak. Bugün sadece konuşmak değil, aksiyon alabileceğimiz konularda gerçekçi konuşmamız gerekiyor. Biz dizi söz verip bir dizi konuyu gündeme getirip dilek ve temenni sunmaktansa daha gerçekçi, yapılabilir, somut adımlar atılabilecek konuları konuşalım” dedi.