Başkan Özkan: 'Konteyner Kent Sakinlerinin Yaşadığı Mağduriyetin Takipçisi Olacağız'

2020 ve 2023 yıllarında yaşanan depremlerin ardından Elazığ'da kurulan konteyner kentler için Elazığ Valiliği tarafından on beş gün içerisinde boşaltılma kararı çıkarılmıştı. Çıkan kararın ardından geçtiğimiz günlerde yaklaşık 250 konteynerin bulunduğu Kırklar Mahallesi konteyner kent sakinleri, bir araya gelerek karara tepki göstermişti.

Başkan Özkan: 'Konteyner Kent Sakinlerinin Yaşadığı Mağduriyetin Takipçisi Olacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, vatandaşların karara tepki göstermesinin ardından Elazığ Valisi Ömer Toraman ve Vali yardımcıları ile görüşerek mağduriyetin giderilmesi ile ilgili istişarelerde bulundu.

Başkan Özkan, Kırklar Mahallesi’ndeki konteyner kentte yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile birlikte gerekli mercilere mağduriyetin giderilmesi adına talepte bulunduklarını ve vatandaşların yanlarında olduklarını dile getirdi.

CHP Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, yaptığı açıklamada; “Bize pazartesi günü gelmişlerdi pazartesi günü gelişleriyle beraber biz bunu medyaya taşıdık, Gürsel Erol Bey bunu ulusala taşıdı. Gürsel Bey’in ulusala taşımasından sonrada Vali Beyle ve Vali Yardımcıları ile görüşmelerde bulunduk. Vali Bey ve yardımcılarının yapmış olduğu açıklamada doğruluk payı var mı yüzde yüz var. Şuan burada aslında ihtiyaç sahibi olmayıp burayı depo olarak kullanan insanlar var. Geri kalan insanlar hakkında hem biz parti olarak hem şehrin milletvekili olarak Gürsel Bey, sizlerin mağdur olmaması yaz sıcağında veya kış soğuğunda fark etmeksizin sizlerin mağduriyeti giderilmeden buradan çıkarılmamanız için Valilikle görüştük, Valilikte bize söz verdi, çalışma yapılacağını söyledi ama biz sizin bu mağduriyetinizin her türlü takibinde olacağız. Yine bundan bir sonuç alındığında da ben gelip size gerekli olan açıklamayı yapacağım. Bizim size söylemek istediğimiz şey şu gerçekten mağdur olan herkesin yanında olacağız. Hem Vali hem de vali yardımcıları bu ayrımı yapacaklardır. Mağdur olan insanların yaz sıcağında dışarıya çıkarılamayacağını söyledik yine biz takipçisi olacağız. Yine pazartesi günü bunun takipçisi olacağız ve gelip sizinle orada konuşacağız dediysek bunun sonunda da yine buraya gelip biz bilgilendireceğiz” dedi.