Başkan Özkan: Bu Vicdansızlığın Hesabını Halk Soracak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişiklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Özkan: Bu Vicdansızlığın Hesabını Halk Soracak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de başı boş sokak köpekleri sorununun çözümü için uzun süren tartışmaların eşiğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’den (TBMM) çıkacak sonucu bekliyor. Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacak değişiklerle sorunun çözülmeyeceğine ve sokak hayvanlarına yönelik vicdanların kabul etmeyeceği, ucu açık sonuçların doğabileceğine yönelik eleştirilerin gölgesinde çalışmalarda sona gelinmiş durumda.

BAŞKAN ÖZKAN: “MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”
CHP Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, bu değişikliklerin öngörülemez derecede ve vicdanların kabul etmeyeceği düzeyde sorunlara yol açabileceğini belirterek değişikliklere “evet” oyu veren siyasi partilerin halk tarafından en sert şekilde cezalandırılacağını açıkladı. Başkan Özkan: “Türkiye’de yine bir yaptım oldu vakasıyla karşı karşıyayız. Bu sefer ki bambaşka bir durum. Eşi benzeri görülmemiş bir vicdansızlıkla karşı karşıyayız. 20 yıldır çözülmeyen ve aksine daha da büyüyen bir sorunun zalimce ve bırakın kanunlara, sokaktaki konuşmalara bile giremeyecek düzeyde zalimce bir yöntemle çözülebileceğini konuşuyor. Bu düzenlemeye “evet” oyu veren partiler ve siyasetçiler bilsinler ki yaşanacak her türlü olumsuzluğun sebebi kendileridir. Bilsinler ki halkımız bu vicdansızlığın hesabını en sert şekilde soracaktır. Bizler de sonuç ne olursa olsun bu vicdansızlığın karşısında olacağız. Mücadelemizden hiçbir şekilde ödün vermeyeceğiz” açıklamasında bulundu.