Başkan Özkan: 'Artık aksiyon zamanı'

CHP'nin erken seçim için net bir tarih verdiğini bu tarihte seçim olmazsa normal süreyi bekleyeceklerini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, Elazığ'ın sorunlarının çözümü için artık konuşma zamanı değil, aksiyon zamanı olduğunu vurguladı.

Başkan Özkan: 'Artık aksiyon zamanı'

Hakimiyet’in il başkanları röportaj serisinin konuğu bu kez CHP Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan oldu. Başkan Özkan, CHP’nin her an gerçekleştirilecek bir seçime hazır olduğunu ancak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in net bir tarih verdiğini ( Kasım 2025) eğer bu tarih olmazsa seçim için normal süreyi bekleyeceklerini hatırlatarak yerel seçimlerdeki başarıyı referans gösterip gerçekleştirilecek ilk seçimde CHP’nin iktidar olacağını belirtti.

Elazığ’ın adeta küçük bir Türkiye olduğunu ifade eden Başkan Özkan, ülkedeki tüm sorunların şu anda Elazığ’da yaşandığını, bu sorunların çözümü için artık konuşma değil aksiyon zamanı olduğunu vurguladı.

Başkan Özkan: 'Artık aksiyon zamanı'

“CHP SAHADA VE HALKIN İÇİNDE”

Teşkilat çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren CHP Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan: “Elazığ özelinde biz her pazar günü ilçelerimiz ve köylerimizi geziyoruz. Kendi sosyal medyamızda paylaşıyoruz. Bizler hem kadın kollarımız hem gençlik kollarımız hem de ilçe teşkilatlarımızla beraber sahadayız. Bu seçimden sonra bir dahaki seçime kadar çalışmama durumu Cumhuriyet Halk Partisinin bu yeni döneminde söz konusu değil. Biz her gün yeni bir seçime hazırlanıyor gibi hareket ediyoruz. Son dönem gelişmelerle beraber üye sayımızdaki artış fazlalaşmaya başladı. Üye sayısının artışıyla beraber örgütlerimiz çok daha fazla çalışır, çok daha görünür haldeler.” ifadelerini kullandı.

“CHP, ERKEN SEÇİM İÇİN ŞARTINI ORTAYA KOYDU”

Erken seçim için CHP Genel Başkanı Özel’in net bir tarih verdiğini bunun dışındaki tüm olasılıklara kapıların kapalı olduğunu dile getiren Özkan: “Sayın Genel Başkanımızın yapmış olduğu açıklamalar gayet net. Cumhurbaşkanı’na bir tarih verilmiştir eğer kabul ederlerse biz erken seçime bugün hazırız. Kabul edilememesi durumunda seçim tarihini bekleyeceğimizi gayet net bir şekilde söylemiştir. Parti politikamız da bu şekilde gelişmektedir. Biz erken seçim için çalışmalarımızı ve hazırlıklarımızı şu anda da yapmaktayız. Eğer dikkat ederseniz, Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde belki yüzyıllık zamanda en fazla örgütün bir araya geldiği, örgütün yan yana olduğu örgüt çalışmalarının birlikte yapıldığı dönemdeyiz. Bu anlamda hem genel merkezimiz Genel başkanımız Elazığ özelinde milletvekilimiz ve örgütümüz tamamen verilebilecek en kısa zamandaki genel seçime çok net bir şekilde hazırız, hazırlanmaya devam ediyoruz.” dedi.

“ELAZIĞ, KÜÇÜK BİR TÜRKİYE”

 Ülkede yaşanan sorunların Elazığ’da da şiddetli bir şekilde hissedildiğini belirten Özkan, “Elazığ aslında küçük bir Türkiye, Türkiye’deki bütün problemleri biz Elazığ’da yaşıyoruz. Türkiye’deki bütün problemler nedir? Şu an en çok konuşulan şey nedir? İstanbul depremi. İstanbul depremi de bir depremdir. Orada bir kentsel dönüşüm çalışması devam etmektedir. Biliyorsunuz Kahramanmaraş kaynaklı depremlerle beraber Elazığ’da dünya çapında ses getirmiş olan ve yıkımların hala tamamlanamadığı bir dönem yaşıyoruz. Bu dönem deprem kaynaklı sorunların aslında ülkemizde çok daha kısa zamanda giderilemediğinin bir örneğidir.” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞ’IN LOJİSTİK MERKEZİ  ARTIK ŞART OLDU”

Elazığ’ın yaşadığı depremler ve sonrasında yapılan çalışmalar hakkında da konuşan Başkan Özkan, bir kez daha lojistik merkez vurgusu yaparak: “Kentsel dönüşüm için de halihazırda henüz yıkılmamış olan ağır hasarlı binalar için de kesinlikle ve kesinlikle çalışmaya başlamamız gerekir. Ayrıca yine malumunuz olduğu üzere il milletvekilimiz tarafından defalarca, özellikle de meclis kürsüsünde çokça dile getirmiş olduğumuz Elazığ’ın geçirmiş olduğu deprem ve bulunmuş olduğu konum dolayısıyla kesinlikle bir lojistik merkez haline getirilmesi gerekiyor. Elazığ’ın sorunu sadece kentsel dönüşüm ya da deprem değil. Öğrenciler, öğrencilerin yaşamış oldukları sorunlar yurt bulması ile ilgili sıkıntılar aynı zamanda emekli ve emekli maaşlarının durumları. Bu maaşlardan kaynaklı özellikle enflasyondan kaynaklı insanların geçim sıkıntısı yaşaması Elazığ’da son dönemde çok fazla artan kiralar ve kiraların bir şekilde ödenemiyor olması ve insanların bir şekilde iş bulmak için kendilerini perişan etmesi. Bulabildikleri işlerde asgari ücrete çalışmaları ve asgari ücretle asla geçinememesi.” ifadelerini kullandı.

Başkan Özkan: 'Artık aksiyon zamanı'

“HER KESİMDEN İNSANIN EN BÜYÜK SORUNU EKONOMİ”

Gençlerden emeklilere kadar toplumdaki her kesimin temel sorunlarının başında ekonominin geldiğini dile getiren Özkan: “Gençlerimizin birçoğuna dikkat ederseniz okumuşluk oranımız artık çok fazla. Gençlerimiz birçok işi beğenmiyorlar ama mecbur kalıp bambaşka işlerde çalışmak zorundalar. Çünkü bir şekilde onlar da hayatlarını idame etmek zorundalar. Eskiden bir emekli torununa birçok şey alıp verirdi. Artık emekli torununa simit alamayacak durumda. Emekli olup evi olmayan insanların şu an emekli maaşıyla kira ödemeleri imkânsız. Bu anlamda parti genel başkanımız ve genel merkezimiz çerçevesinde yapmış olduğu politikalar bellidir. Biz yerel seçimler de dahil olmak üzere tam anlamıyla bir seçim propagandasıdır. Biz seçim propagandası yapıyoruz ve gayet net bir şekilde tüm Türkiye'ye hem de her ilde olmak üzere bağıra bağıra şunu söylüyoruz. Çaresizseniz çare Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” dedi.

“TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNDEN OY ALDIK”

CHP’nin son seçimde elde ettiği başarının detaylarına da değinen Özkan: “İnsanlar en son yapılan yerel seçimlerde zaten göstermişlerdir. Burada verilmiş olan o teveccüh onlara doğru bir şekilde geri döndürebilmemizin yolu da bu çalışmalarımızın aynı şekilde hız kesmeden devam ettirip ara vermeden devam ettirip insanlara dokunmaya devam edeceğiz. Bunun başka hiçbir yolu yoktur. Elazığ kendi özelinde milliyetçi muhafazakâr bir ildir. Milliyetçi muhafazakâr olması hasebiyle burayla ilgili yapılan çalışmalar aslında Türkiye genelinde kapsamaktadır. Çünkü son yirmi yıllık iktidara bakıldığında bunlar kullanılarak iktidar elinde tutulmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi özellikle son yerel seçimlerle beraber Türkiye ittifakını kurmuş bu Türkiye ittifakında, demokratik milliyetçiler, demokratik muhafazakârlar, Demokratik Kürtler, Zazalar tamamının oyunu almıştır ve bu almış olduğu oylarla birlikte Türkiye haritasını kızılcık tarlasına çevirmiştir.” şeklinde konuştu.

“İKTİDARA GÖZ KIRPIYORUZ”

Son olarak yapılacak ilk seçime yönelik iddialarını paylaşan Özkan: “Bu çalışmayı devam ettirdiği sürece bizim baktığımız yerden Cumhuriyet Halk Partisi kesinlikle bir dahaki seçimlerde genel seçimlerde iktidar olacaktır. Ama bunun olabilmesinin yolu zaman bağıra bağıra söylediğimiz şeylerin olmasından geçecektir. Bu nedir? Yasama, yürütme ve yargının ayrı ayrı ayaklar olduğu, bunların bağımsız olması gerektiğini tek adam rejiminin tek adam kim olursa olsun sıkıntılı olduğu bu ülkede tek adam ancak Mustafa Kemal Atatürk olabileceği fakat kurucu liderin bile tutup meclis kurup bakın arkadaşlar egemenlik kayıtsız şartsız milletindir demiş bir insandır. Bizler onun göstermiş olduğu yolda yürüyebildiğimiz kadar bizler onun bize göstermiş olduğu hedeflere yürüdüğümüz kadar, onun doğrultusunda onun söylemleri doğrultusunda hareket edersek o zaman ülkemizin refaha aydınlığa çıkma ihtimali vardır demeye gerek yoktur, gün yüzüne çıkacaktır.” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.