BAŞKAN OR:'HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ'

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt OR, 24 Ocakta yaşanan depremin Mecliste vekiller tarafından gündeme taşınması ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

BAŞKAN OR:'HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklamada OR, şu ifadelere yer verdi:“Öncelikle İzmir, Seferihisar depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Biliyorsunuz bizler 24 Ocak 2020 tarihinde merkez üssü Sivrice ilçemiz olan 6.8 şiddetinde bir deprem yaşadık. Yaşadığımız bu deprem yakında bir  yılını tamamlayacak. Depremi yaşadığımız anda İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Akşener ile İYİ Parti milletvekillerimiz, ilimize gelerek acımızı paylaşmış, bizlere güç vermişlerdir. Ayrıca tüm Türkiye İYİ Parti teşkilatları tırlarca giyim ve erzak yardımlarını şehrimize göndermiş, İl Başkanlığımızca  bu yardımlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır.”dedi.

İLİMİZLE İLGİLİ HİÇBİR VAAT GERÇEĞE DÖNÜŞMEMİŞ VE YERİNİ BULMAMIŞTIR

Or,:“Bizler neredeyse bir yılı tamamlayacak bu süreçte gördük ki; ilimizin mağduriyeti ne yazık ki giderilmemiştir. İlimiz deprem sonrasında hak sahipliği, Ekonomik sorunlar ve  konteynır kent gibi  problemlerle   baş başa bırakılmıştır. Özellikle, vatandaşlarımızın evlerinin uğradığı hasarlarda kendi kat mülkiyetlerinin verilmemesi, artan fahiş fiyattaki ev kiraları halkımızı canından bezdirmiştir. Şehrimizde deprem gününden itibaren  iki  ay kalan bakanlarımız ve yetkililerimiz ilimize her türlü desteği vereceklerini vaat etmişler, fakat yapılacak deprem konutlarında  bile ihaleyi kendi yandaşlarına vermişlerdir.            Ankara’ya döndükten sonra ilimizle ilgili hiçbir vaat gerçeğe dönüşmemiş ve yerini bulmamıştır.”dedi.

 

BÜTÜN SORUNLARA DUYARSIZ KALMIŞLARDIR

Mevlüt Or,“Ak Partiden dört vekilimiz ise adeta kafalarını kuma gömercesine şehrimizin yaşadığı bütün sorunlara duyarsız kalmışlardır. Biz İYİ Parti olarak ilimizde gezdiğimiz tüm ilçelerde,mahallelerde,köylerde gördük ki; halkımız vekillerden şikayetçidir, ve tepkilerini en sert şekilde  dile getirmişlerdir. Geçtiğimiz günlerde TBMM Meclisinde ilimizin sıkıntıları, vekillerimiz tarafından gündeme getirilmiş, fakat iki  vekilimizin birbirinden kopuk,  ayrı ayrı açıklamaları vatandaşlarımızın kafasında ‘’acaba iki ayrı Elazığ mı var?’’ gibi bir soruya  neden olmuştur. Millet ittifakı vekilimiz Sayın Gürsel Erol’un depremin yaşandığı ilk günden bu tarafa şehrimizin tüm sorunlarına hakim ve halkımızla iç içe olduğunu ve sorunları meclise taşıdığını  görmekteyiz. Vekilimizin yaptığı konuşmalar,  ve basın açıklamaları ise kamuoyu tarafından takdirle karşılanmıştır.Meclis çatısı altında bir konuşma yapan ilimiz vekillerinden, Sermin Balık hanımefendinin yaptığı açıklamalar ise; vekillerimizin Elazığ’ın sorunlarına hakim olmadığını ve sıkıntılarımıza soyut kaldığını göstermektedir. Bir şehrin vekili, kulaktan dolma bilgilerle  ilinde yaşanan büyük doğal afete duyarsız kalıp konunun hakimiyetinde değilse, ve şehrine iktidar partisinin vekili olarak yardımcı olup, ilimize her türlü desteği veremiyorsa taktiri kamuoyuna bırakıyoruz. Bizler İYİ Parti olarak daima, şehrimizin sorunlarının takipçisi olup gündeme taşıyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Aynı zamanda  halkımızın yanında olup mağduriyetlerin giderilmesi içinde  her türlü desteği vereceğiz.”diye ifade etti.

 

GİRESUN VE  İZMİR KADAR OLAMADIK

Or,“Bizler ne yazık ki; bir Giresun bir İzmir kadar olamadık. Onlara sağlanan hibenin ilimize kredi olarak yansıtıldığını bu aziz şehire yapılan bir ayrım olarak görüyoruz. Neden İzmir ve Giresun devletin tüm olanaklarından yararlanmışken, fedakar ve devletine bağlılığı ile bilinen yürekli ve mert insanların şehri  bu durumdan faydalandırılmamıştır.İYİ Parti olarak şehrimizin sıkıntılarının hem gündemde yerini korumasını hem de biran önce şehrimizle ilgili  adımlar atılmasını istiyoruz. İlimize verilen kredilerin geri ödemesinin en az iki yıl daha uzatılmasını biz İYİ Parti olarak talep ediyoruz.Bütün usulsüz ve eksikliklerin tarafımızda takipçisi olunup üvey evlat muamelesinin bir an önce son bulmasını diliyoruz.”dedi.(