Başkan Or: 'Gelin Bu Yanlıştan Dönün'

İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt OR, yapımı büyük oranda tamamlanan 4598 adet konutun toplu kura yöntemiyle hak sahiplerine teslim süreci konusunda bir açıklama yaptı. Başkan Or: 'Gelin bu yanlıştan' dönün diyerek yetkililere seslendi.

Başkan Or: 'Gelin Bu Yanlıştan Dönün'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da 24 Ocak depremi sonrası yapımına başlanan TOKİ konutlarından yapımı tamamlanan 4598 adet konutun daha kurası çekildi. Dün gerçekleştirilen kura çekim işlemlerinde ‘toplu kura’ yöntemi uygulanmasına tepkiler dinmiyor.

İYİ Parti İl Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or da yazılı bir açıklama yaparak toplu kura yöntemine tepki gösterdi. Yetkililere seslenen Başkan Or: ‘Gelin bu yanlıştan dönün’ dedi.

“VATANDAŞ ÇİLEDEN ÇIKTI”
Başkan Or: “Depremin yaralarını sarmaya çalışırken, ilimizde halen daha sıkıntıları devam eden TOKİ  konutlarını görmezden gelemeyiz. Vekillerimiz vatandaşın mağduriyetini gidermek yerine sorunlar her geçen gün artarak devam ediyor. Bunun en son örneği de;  ilimizde başlatılan ‘’TOPLU KURA’’  yöntemi ile insanımızın tepkisini çekecek yanlış uygulamaların yapılmasıdır. Biz şimdiye kadar şehrimize yapılan haksızlıkları, TOKİ’nin  arsa ve evler üzerindeki hatalı uygulamalarını, ve bir dairenin metrekarelerin  küçültülmesinden tutun da, diğer birçok  probleme  kadar tüm  sorunları kamuoyuyla  paylaştık. Fakat en son yapılan 4598 konutun toplu kura yöntemi ise vatandaşımızı çileden çıkarmıştır. Şimdiye kadar arsalar, ihale fiyatları üzerinden bir servet gibi dağıtılmış, tüm bunlar yetmezmiş gibi TOKİ’lerin vergi ve harçlardan muaf olmasına rağmen fiyatları fahiş oranda vatandaşa verilmiştir. 

Bu son olay hangi üst aklın kararıdır bilinmez ama bu şehrin insanını huzursuz eden ve  mağdur bırakan uygulamanın yanlışlığının biran önce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Acele alınan kararlar sırf konteyner kentlerde yaşayan vatandaşımızı evlerine kavuşturduk mantığıyla mı hareket edildi bilinmez ama uygulamanın kendisi yanlış ve etik olmayan uygulamadır.”

“GELİN BU YANLIŞTAN DÖNÜN” 
Başkan Or: “Zaten daireler daha insanımız taşınmadan boya sıva çatlakları ile dairelerin  su sızdırması konularıyla halkımızı tedirgin etmiştir. Tüm bu olumsuzluklara ‘’TOPLU KURA’’ yöntemi de eklenince işin içinden çıkılmaz hale gelinmiş  isyanlar sesini yükseltmeye başlamıştır. Buradan diyoruz ki; gelin yanlış uygulamaların üzerine bir yenisini eklemek yerine, vatandaşımızın isteklerine uygun şekilde yeniden bu kararları gözden geçirin  ve elinizi taşın altına koyup bu şehre bir katkı sağlayın. Yoksa Seçim zamanı sandık sizin için gereken cevabın verildiği en yüce merci olacaktır.”