Başkan Karagöl: 'Sesiniz olmak için buradayız'

Kadına Şiddetle Mücadele Derneği Kurucu Başkanı Gülnar Karagöl, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti.

Başkan Karagöl: 'Sesiniz olmak için buradayız'

Zityaret kapsamında açıklamalarda bulunan Başkan Karagöl, Elazığ’da ve çevre illerde yaşayan kadınlar ve çocuklar için “. Sesinizi çıkarın, biz her zaman yanınızdayız. Sesiniz olmak için buradayız. Maddi, manevi her türlü destek vermeye hazırız” dedi.

Bir süredir Elazığ’da faaliyette olan Kadına Şiddetle Mücadele Derneği, Elazığ’da kadın ve erkeklerin bir arada şiddete karşı gelmesi amacıyla kuruldu.  

Başkan Karagöl: 'Sesiniz olmak için buradayız'

“BİRÇOK AİLENİN VE ÇOCUĞUN HAYATINA DA DOKUNDUK”

Derneğin faaliyetlerinden bahseden Başkan Gülnar Karagöl,

“Kurduğumuz derneğin faaliyetleri aslında çok geniş, şimdiye kadar birçok aileye maddi anlamda destek olduk. Birçok çocuğumuza burs bağlatmada yardımcı olduk. İstismara uğrayan çocuklarımızı spora yönlendirdik, maddeye meyilli ya da madde kulanmış ama bırakmış gençlerimizi bize ulaşan herkesi spora yönlendirdik. Aynı zamanda spora yönelen gençlerimize spor malzemeleri ve spor kıyafetleri noktasında yardımda bulunduk.

İhtiyaç sahibi ailelerin, dezavantajlı çocuklarını gidip gördüğümüz zaman onları da kendi branşlarına göre spora yönlendirdik. Bunun geri dönüşlerini de çok güzel aldık. Evet maddi anlamda destek oluyoruz ama, Şu an çocuk istismarı kurumlara kadar düşmüş ve madde olayları çok küçük yaşlara düştüğü için her yerde eliniz oluyor. Her mahalleye girmeye çalışıyoruz, gözümüzün gördüğü her çocuğun da hayatlarına dokunmaya çalışıyoruz. Birçok ailenin ve çocuğun hayatına da dokunduk” dedi.

Başkan Karagöl: 'Sesiniz olmak için buradayız'

“ÇOCUKLARIN HER BİRİNİN BİR HEDEFİ OLDU”

Ailelere ve çocuklara gerekli desteği verdikten sonra çocukların geleceğe bakışının değiştiğini ve onlara umut aşıladıklarını belirten Başkan Karagöl, “Yakın bir zamanda 50’ye yakın dezavantajlı, maddeye meyilli çocuğumuzu spora yönlendirdik. Bu çocukların her birinin bir hedefi oldu. Şu an spor lisesine gitmek isteyen, asker ya da polis olmak isteyen, üniversite okumayı hayal eden çocuklar haline geldiler. Çok güzel dönüşler alıyoruz. Elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz.

İnsanların bizi görüp destek vermesini istiyoruz ki daha fazla insana ulaşıp, daha fazlasına destek olabilelim.” şeklinde konuştu.

Bakanlık destekli bir proje geliştirdiklerini belirten Başkan Karagöl, yakın zamanda kesinleşeceğini ve müjdeli haberi duyuracaklarını söyledi.

Başkan Karagöl: 'Sesiniz olmak için buradayız'

“SESİNİZ OLMAK İÇİN BURADAYIZ”

Kadına Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Gülnar Karagöl,

“Kadınlara ve çocuklara hiçbir şeyden korkmamaları gerektiğini söylemek istiyorum. Sesinizi çıkarın, biz her zaman yanınızdayız. Sesiniz olmak için buradayız. Maddi, manevi her türlü destek vermeye hazırız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.