Başkan Karagöl: 'Daha fazla hayata dokunmak için çalışıyoruz'

Mustafa Balta ile Kimdir programının 3. Konuğu Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Gülnar Karagöl oldu.

Başkan Karagöl: 'Daha fazla hayata dokunmak için çalışıyoruz'

Iğdır'ın ilk kadın ve milli boksörü, 35 yaşında iki çocuk annesi Gülnar Karagöl, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği'nin başkanı olarak önemli çalışmalara imza atıyor. Avrupa'da İstiklal Marşı'nı okutmuş ve bayrağımızı dalgalandırmış bir milli sporcu olan Karagöl, öğretmenlik kariyeriyle de dikkat çekiyor.

“DAHA ÇOK HAYATA DOKUNMAK İSTİYORUM”

Derneği kurma motivasyonunu paylaşan Karagöl: "Öğretmen olarak dezavantajlı mahallelerdeki çocuklarla sürekli iç içeydim. Bir proje yazarken, Vali Yardımcımız İdil Hanım’ın önerisiyle dernek kurmaya karar verdim. Daha çok insanın hayatına dokunmak istiyordum. Geçmişte bir depremde öğrencimin evi yıkıldı ona ev yaptırdık. Her Ramazan'da öğrencilerimizin ailelerine destek olmaya çalışıyordum. Dernekle daha fazla çocuğa ulaşabileceğimize inandık," diye ekledi.

“DERNEĞİN AMACI SADECE KADINLAR DEĞİL ERKEKLERİ DE KAPSIYOR”

Karagöl, derneğin amacının sadece kadınları değil, erkekleri de kapsadığını belirterek: "Yönetimimizde kadından çok erkek var. Kadın ve erkek dayanışmasıyla bir şeyleri değiştirebileceğimize inanıyoruz. Dernek olarak, ulusal düzeyde iki kez dikkat çeken faaliyetler gerçekleştirdik ve Azerbaycan kanallarında yer aldık.” dedi.

Başkan Karagöl: 'Daha fazla hayata dokunmak için çalışıyoruz'

“SOSYAL FALİYETLERE ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Ramazan ayında erzak dağıtımının yanı sıra madde bağımlısı gençleri spora yönlendirdiklerini söyleyen Başkan Karagöl: "Şu an 60’ın üzerinde maddeye meyilli gencimiz spor yapıyor. Dezavantajlı ailelere maddi destek sağlıyoruz ve çocukları sporla buluşturuyoruz. Açık hava sineması etkinlikleri düzenledik ve Malatya konteyner kentinde çocuklarımıza etkinlikler yaparak onlara oyuncaklar ve dondurmalar dağıttık," diye ifade etti.
Kadına yönelik şiddeti ele alan tiyatro gösterileri düzenlediklerini ve bilet gelirlerini burs olarak öğrencilere dağıttıklarını söyleyen Karagöl: "Ayrıca kadınlarımıza psikolojik ve hukuksal destek sağlamaya çalışıyoruz. Aile birliğini korumak ve kadın istihdamını artırmak için de çabalıyoruz," şeklinde konuştu.

“İÇ İŞLERİ BAKANLIĞINA SUNDUĞUMUZ PROJE ONAYLANDI”

Karagöl: "Kadınların Melodisi" adı altında İçişleri Bakanlığı’na sundukları projenin onaylandığını ve önümüzdeki günlerde projeye başlayacaklarını açıkladı. "Güzel işler yapıyoruz ve bunun devamlılığını sağlamayı hedefliyoruz," dedi.