Başkan Ertuğrul'dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

Akıncılar Derneği 2. Başkanı Mehmet ERTUĞRUL, 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'' münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Ertuğrul'dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ERTUĞRUL mesajında şu ifadelere yer verdi: 

‘’Bilindiği üzere Camilerimiz, ibadet etme dışında toplumsal dayanışma ve yardımlaşma konusunda önemli bir misyon üstlenmiştir. İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz'a karşı mücadelenin de en önemli merkezlerinden birisi de camilerimiz olmuştur.  15 Temmuz gecesi okudukları selalar ve ezanlarla milletimizi hain darbeye karşı kıyama çağıranlar İmam-Hatipler ve Müezzinlerimiz olmuştur. 

Din görevlisi yaptığı işe bir meslek anlayışı ile değil, bir adanmışlık, bir sevda ve bir vefa anlayışı ile yaklaşmaktadır. Dolayısıyla Hakk'ın rızası gözetilmeden böyle ulvi bir sorumluluğu yüklenmek hiç kolay değildir.   

Namaz kıldırmak için cemaatinin önüne geçen hocalarımız, arkasında saf tutan insanların her türlü sevinçlerine ortak oldukları gibi, sıkıntıları ve dertleri ile de ilgilenen gönül doktorlarıdır. 

Beşikten mezara kadar ve toplumun her kesimi ile teşrik-i mesaisi olan Din Gönüllüleri ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ ilkesinin canlı tutulabilmesi için mesai mefhumu gözetmeden aziz milletimize hizmet etmektedirler. 

Bu çerçevede Kuran-ı Kerim başta olmak üzere, dini bilgiler eğitimi vererek çocuklarımızı ve gençlerimizi Cami merkezli bir hayat ile tanıştırıp, inançlı bir nesil yetiştirmek için büyük bir azim ve gayret içinde çalışmaktadırlar. 

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’ münasebetiyle dinî ve kültürel hayatımızda çok önemli bir yer işgal eden cami ve mescitlerimizi yaptıranlardan ahirete irtihal edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyorum.  

Din hizmetinin ana uygulayıcısı olan din görevlilerimize fedakârlıklarından ve samimi gayretlerinden dolayı AKINCILAR Derneği olarak teşekkür ediyorum."