Başkan Dumandağ, Proje Ödülünü TOBB Başkanı M.Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun Elinden Aldı

TOBB 75. Genel Kurul Toplantısı ve Hizmet Şeref Belgesi ve Plaketleri ile Oda/Borsa Proje Ödül Töreni 1-2 Mayıs 2019 tarihlerinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konferans Salonunda ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Salonu'nda gerçekleştirilen programlar ile tamamlandı.

Başkan Dumandağ, Proje Ödülünü TOBB Başkanı M.Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun Elinden Aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Programın ilk gününde, Hizmet Şeref Belgesi ve Plaketleri ile Proje Ödülleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda sahiplerine verildi.

 

Elazığ Ticaret Borsası 01 Kasım 2016 – 31 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirmiş olduğu 228.121,02 Euro Bütçeye sahip 25 Kız ve 25 Erkek olmak üzere 50 kursiyere Gıda Teknolojisi, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği, Ziraat, Muhasebe ve Halkla İlişkiler, İşletme Yönetmenliği ve Pazarlama, İş Sağlığı ve Güvenliği, Girişimcilik ile Bilgisayar alanlarında 6 ay süre ile vermiş olduğu İstihdam ve Girişimcilik Amaçlı Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Ve Uygulama Merkezi Projesi ile 365 Oda ve Borsa tarafından 8 farklı kategoride yapılan 123 proje içerisinde, Mesleki Eğitim ve İstihdam kategorisinde ilk 5 proje arasına girerek Elazığ Ticaret Borsası adına Yönetim Kurulu Başkanı M.Ali Dumandağ Proje Ödülünü TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı.

 

Başkan Dumandağ, “Bu ve benzeri projelerin özellikle Milli İstihdam Seferberliği yürütmüş olduğumuz bu dönemde gençlerimizin istihdamı ve girişimci bireylerin topluma kazandırılması açısından büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, inşallah benzer projeleri İlimize kazandırmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile projemizin ve diğer kategorilerde yarışan projelerin tüm Türkiye’ye duyurulmasını sağlayan başta TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve tüm TOBB camiamıza teşekkür ediyorum” dedi.

 Törende bir konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsa proje yarışmasında finale kalanları ve camiaya uzun süredir hizmette bulunan delegeleri ödüllendirdiklerini hatırlatarak, “Bu tabloyla hepimiz iftihar edelim. Odalarımız-Borsalarımız adeta proje fabrikası haline geldi. Çalışıyor, üretiyor, şehirlerine yeni eserler kazandırıyor, üyelerimize daha çok hizmet sunuyorlar. Sadece yurt içinde değil, dışarda da bayrağımızı dalgalandırıyorlar. Camiamızın ulaştığı bu seviye sizlerin eseri. Hepinizle ayrı ayrı iftihar ediyorum” dedi.

Programın 2.gününde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 75’inci Genel Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Salonu’nda gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Genel Kurul konuşmasında, ‘Birliğimiz ebedi, gündemimiz ekonomi’ temasına vurgu yaparak, iş dünyasının önümüzdeki süreçte gündemin ekonomi olmasını istediğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın icracı ve reformcu iş yapma tarzıyla ekonomide yeniden atılıma geçeceğimize inanıyoruz. Hiçbir engel, aşamayacağımız kadar büyük, hiçbir duvar yıkamayacağımız kadar güçlü değil. Gün, elbirliğiyle ayağa kalkıp koşma günü” ifadesini kullandı.

 

 

TOBB'un 75. Genel Kurulu'nun ülke ve iş dünyası için hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin 81 şehrinde faaliyet gösteren 365 oda ve borsamız büyük ve güçlü Türkiye davamızın ete kemiğe büründürülmesinde lokomotif görevi ifa etti. Oda ve borsalarımız kendilerini çağın yeniliklerine uydurarak, dijitalleşmeyi hızlandırarak hem verdikleri hizmetlerin kalitesini yükselttiler hem de daha derinlemesine analizler yapma imkanına kavuştular. İş dünyamız kendini geleceğe ne kadar hızlı hazırlarsa biz de o hedeflerimize o derece çabuk varırız. TOBB çatısı altında bir araya gelen 1,5 milyon girişimcimiz, temsilcisi oldukları yatırım, ihracat, istihdam dinamikleriyle geleceğimizin de güvencesidir. Sizlerin azmi, çalışkanlığı, dirayeti ve kabiliyetiyle önümüze çıkartılan engelleri birer birer aşarak hedeflerimize doğru yürümeye devam ediyoruz. Sizler ürettiğiniz, istihdamı artırdığınız, ihracatı yükselttiğiniz, yatırımlarınıza devam ettiğiniz, yeniliklere açık olduğunuz sürece Allah'ın izniyle bu ülkenin ve milletin önünde kimse duramaz. Türk malı ifadesi artık dünyanın dört bir yanında kalitenin sembolü haline gelmişse bu başarının altında sizlerin imzası var” ifadelerini kullandı.