Başkan Dalgın Ramazan Bayramı'nı Kutladı

Şehit Gazi Sendikaları Genel Başkanı Tayyip Dalgın Ramazan Bayramı'nı yayımladığı mesajla kutladı.

Başkan Dalgın Ramazan Bayramı'nı Kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Dalgın mesajında şu ifadelere yer verdi: "Mübarek Ramazan Bayramınızı, en kalbi duygularımla tebrik ediyor; bayramın, ülkemizle birlikte tüm İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Bayramlar aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliğidir.

Ebedi kardeşliğimizi, tebrikler ve tekbirlerle yeniden ihya ettiğimiz bayram günlerinde, 83 milyon daha bir muhabbetle kucaklaşıyoruz. Sevginin, vefanın, sadakatin, fedakârlığın simgesi olan Ramazan Bayramının anlamını çok iyi kavramak mecburiyetindeyiz.

Bu bayramda, muhtaçların hanelerine, muhabbet ve sevinç taşımalıyız.Ramazan ibadetiyle  istenen, elimizle birlikte gönlümüzü de birbirimize açmak, gönülden verebilmektir.  dilleri, ırkları, tenleri, renkleri, kültürleri ve coğrafyaları farklı milyonlarca Müslümanın, dualar eşliğinde, müstesna bir kardeşlik manzarası sergilediği günlerdir.

Bu mübarek topraklarda bulunan kardeşlerimizin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum .

Bayramın coşku ve mutluluğu, insanlık ailesinin bütün üyeleriyle, bütün kardeşlerimizle birlikte yaşanabilirse anlamlıdır. Ne yazık ki, bugün barış ve huzura hasret kalan İslam coğrafyasının sokaklarında kurban değil, Müslüman kanı akıyor. İslam dünyasının kadim şehirleri, dünün esenlik ve barış yurtları, bugün yaşanılması zor ve insanların terk ettiği beldeler haline gelmiş durumda. Filistin, Suriye, Irak, Libya, Mısır, Yemen ve Myanmar'da kardeşlerimizin Bayram sevinci, kan ve gözyaşları arasında adeta kayboluyor. Kudüs'te, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın mahremiyeti, İsrail askerleri tarafından ayaklar altına alınıyor.

Bölgemizle birlikte biz de ağır bir imtihandan geçiyoruz. Komşularımızdaki ateşi ülkemize taşımak, acıyla, çileyle, fedakârlıkla yoğrulmuş kardeşliğimizi dinamitlemek isteyenlerin maşa olarak kullandıkları eli kanlı terör örgütü, yeniden sahneye çıkma peşinde... Milletimizin arasına fitne sokmak, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenler, her gün yeni bir oyunla, yeni bir senaryoyla karşımıza çıkıyorlar 
ülkemizin refah ve huzurunu bozmak isteyenlere bu ülkenin asil evlatları asla müsaade etmeyecektir.
Bu vesileyle tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyorum."