Başkan Cebrail Top: 'Elazığ'ı Ankara'ya Taşıyacağız'

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Cebrail TOP 6-10 Ekim tarihileri arasında Ankara'da Elazığ Yöresel Gıda Etkinliği yapılacağını duyurdu.

Başkan Cebrail Top: 'Elazığ'ı Ankara'ya Taşıyacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depremi ve ardından gelen pandemi süreciyle birlikte Elazığ esnafı oldukça zor günler geçirmişti. 

Aşılamayla birlikte pandeminin seyrinin düşmesi ve kısıtlamaların esnetilmesiyle birlikte esnafların yeninden işyerlerini açabilmesi sağlansa da özellikle depremden ağır yara alan esnafın beli tam olarak doğrulmadı. 

Bu doğrultuda yapılan çalışmalar neticesinde yapılan fuar ve benzeri etkinliklerle esnafın nefes alması sağlanmaya çalışılıyor.

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Cebrail Top, Ankara Elazığ Federasyonu (ANELFED) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr Haşim Çakırbay ile birlikte 6-10 Ekim tarihlerinde Elazığ Yöresel Gıda etkinliği yapılması konusunda toplantı yaptıklarını ve bu tarihlerde adeta Elazığ'ın Ankara'ya taşınacağını söyledi.
KAPALI ÇARŞI ESNAFI MAĞDUR

Depremle sarsılan ve pandemiyle birlikte uzun süre işyerlerini açamayan Elazığ'ın tarihi çarşısı Kapalı Çarşı'da esnaflar büyük bir heyecanla yaz sezonunu bekliyordu. Gurbetçi hemşehrilerimizin Elazığ'a gelmesiyle birlikte esnaf biraz nefes alsa da bu yıl beklenilen ivme yakalanamadı. 

Ankara'da düzenlenecek Elazığ Yöresel Gıda etkinliği, şimdiden esnafı heyecanlandırmaya başladı bile. 

Konuyla ilgili açıklamalarda Bulunan Başkan Cebrail Top: "Ankara Elazığ Federasyonu (ANELFED) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haşim Çakırbay ile birlikte 6-10 Ekim tarihlerinde Elazığ Yöresel Gıda Etkinliği yapılması konusunda toplantı yaptık. Meslektaşlarıma hayırlı uğurlu olsun, rabbim bol helal kazançlar nasip etsin inşallah… Bu tarihlerde tabiri caizse Elazığ'ı Ankara'ya taşıyacağız. Özellikle Kapalı Çarşı esnafımız bu yıl turist sayısının az olmasından dolayı beklenen ivmeyi yakalayamadı. İnşallah güzel bir etkinlikle esnaflarımıza nefes aldırmış olacağız" dedi.