Başkan Altınışık'tan Bir Açıklama Daha

Etikrom AŞ'nin patronu Ali Rıza Yıldırım'ın, grevden sorumlu tuttuğu ve işçileri kışkırttığı iddiasıyla hedef aldığı Alacakaya Belediye Başkanı Zafer Altınışık, bir açıklamada daha bulundu.

Başkan Altınışık'tan Bir Açıklama Daha

Yapılan açıklamada; “Alacakaya ilçemizde Yıldırım Holding Eti Krom AŞ.’ye ait Kef bölgesindeki maden sahasında çalışan işçi kardeşlerimizin yaklaşık 11 gündür başlattıkları çalışma koşullarının düzeltilmesi için hak arama mücadelesini yakından takip ederek, işçi kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmiştik. Bölgemizin kaynaklarından beslenip bölgemize hiçbir katkısı olmayan, kamu malıyla yer sahibi olup kendilerini bu servete sahip olmalarına katkı sağlayan işçi kardeşlerimize, Yıldırım Holding sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın yaptığı konuşmada şahsıma yönelik, işçi kardeşlerimize yönelik tavrı, üslubu, işçi kardeşlerimizin emeğine, şahsıma bölge halkının iradesine büyük bir saygısızlık ve vicdansızlıktır” dedi.

Başkan Altınışık; “Hak arama derdinde olan ve zorlu bir ekmek mücadelesi veren işçi kardeşlerimize karşı firma sahibinin ‘Kef’i kapatırım, sizi kapının önüne koyarım’ tehdidinin ardından, Kef bölgesini kapatıp işçilere ücretsiz izin yaptırımı kabul edilebilir bir durum değildir. Ali Rıza Yıldırım aldığı bu kararla sadece işçilerimizi, Alacakaya’yı değil Elazığ’ı da hedef almıştır. Üç insan kazansın diye bir bölge halkı mağdur edilemez, edilmemeli. Buna istinaden bütün Eti Krom çalışanlarını, ilimiz ve bölge halkımızı, tüm idarecilerimizi bu süreçte yek vücut olmaya davet ediyorum. Süreci yakından takip ediyor, işçi kardeşlerimizin, bölge halkının haklı mücadelelerinde yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum.” İfadelerine yer verdi.