BAŞKAN ALAN YENİ TEŞVİK PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ

BÖLGEMİZ İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Başbakanın açıkladığı destek ve teşvik paketini değerlendiren Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan

BAŞKAN ALAN YENİ TEŞVİK PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BÖLGEMİZ İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Başbakanın açıkladığı destek ve teşvik paketini değerlendiren Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “Sayın Başbakanımız tarafından Diyarbakır’da açıklanan ve 23 ili kapsayan yeni destek ve teşvik paketi bölgemiz için yeni bir dönemin başlangıcını oluşturacaktır. Destek paketi kapsamında terörden büyük zarar gören il ve ilçe merkezlerinin yeniden yapılması ile birlikte Elazığ’ın da içinde bulunduğu 23 ilin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden kalkınması ve gelişmesi hedeflenmiştir” dedi.

ELAZIĞ CAZİBE MERKEZİ KAPSAMINDA

Başkan Alan, Elazığ’ın açıklanan destek paketi kapsamında bölgede yeni oluşturulan 5 cazibe merkezlerinden biri olduğunu belirterek, “İlimizi Cazibe Merkezi kapsamında değerlendiren Sayın Başbakanımıza, bakanlarımıza, hükümetimize ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Elazığ’ın teşvik yasası mağduriyetini her platformda bizlerle birlikte dile getiren Sayın Valimize de buradan teşekkür etmek istiyorum. Sayın Başbakanımızın açıklamış olduğu yeni kalkınma hamlesiyle Cazibe merkezlerinde büyük kamu yatırımlarının yanı sıra özel sektör yatırımlarına da çok özel destekler verilecektir. Biz Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm yatırımcılarımızın desteklerden istifade etmeleri noktasında mesai kavramından uzak şekilde hizmet vermeye gayret göstereceğiz. Önümüzdeki 10 yılı kapsayacak şekilde planlanan teşvikler kapsamında ilimizin çok önemli kamu ve özel sektör yatırımlarıyla en önemli sorunu olan işsizlik problemini ortadan kaldırmasını umut ediyoruz. Sayın Başbakanımızın ifadesiyle bölgemizdeki 23 ilde her yıl 10 yeni yatırım yapılması ve her yatırımın en az 200 istihdam sağlaması öngörülmektedir. Doğudan batıya göçü önleyecek ve terörle mücadelenin en önemli ayağı olan istihdam sorununun çözümü ile birlikte bölgemizin kaynaklarının ekonomiye kazandırılması mümkün olacaktır.”

TEŞVİK YASASI KAPSAMINDA ÖNEMLİ FIRSATLAR GELİYOR

Başkan Alan, Başbakanın açıkladığı teşviklerin Resmi Gazetede yayınlanması ile birlikte uygulama adımları ve müracaat şeklinin netlik kazanacağını belirterek, “Yatırımcımızın en fazla ihtiyaç duymuş olduğu, makine alımı, işletme sermayesinin karşılanması ve bina yapımına destek müjdeleri gelmiştir. Bu destekler yatırımcı için çok önemlidir. Yatırım aşamasında girişimciler öz sermayelerini bina ya da makine harcamasına kullanmak zorunda kalmayacaklardır. Çok büyük bir önem taşıyan bu üç destekle birlikte ilimizde son on yılda yapılan yatırımın daha fazlasının bu yeni dönemde yapılmasını umut ediyoruz. Hükümetimiz bunun önünü açmıştır. İlimizin çok önemli potansiyel kaynakları ve avantajları bulunmaktadır. Bu kaynakların ekonomiye kazandırılmasının önündeki engeller kaldırılmıştır. İş dünyasının temsilcisi olarak bu yeni dönemin ilimize, bölgemize ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm emeği geçenlere bir kez daha teşekkürü borç biliyorum” şeklinde konuştu.