Başkan alan: 'Girişimlerimiz sonucu yanlıştan dönüldü'

Sanayici ve iş insanlarının problemlerini çözme noktasında başarılı bir grafik çizen Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, ilimize savunma sanayi yatırımlarını çekmek amacıyla yoğun gayret gösterirken, iş insanlarında ciddi tedirginliklere sebep olan enflasyon düzeltme vergisi konusunda da adım attı ve yıllık cirosu 50 milyonun altında olan işletmeleri bu vergiden muaf olmalarını sağlayan kararın alınmasında önemli rol oynadı

Başkan alan: 'Girişimlerimiz sonucu yanlıştan dönüldü'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Ağustos ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Alan, “Enflasyon düzeltmesi” olarak alınması planlanan vergiye, TOBB ve Elazığ TSO olarak gösterdikleri tepkinin sonuç verdiğini, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın son açıklamasıyla yıllık cirosu 50 milyon liranın altında olan işletmelerin bu vergiden muaf tutulduğunu dile getirdi.

MECLİS BAŞKANI SEDAT KARATAŞ: “YOĞUN BİR DÖNEMİ GERİDE BIRAKTIK”

Üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş, ilimizin ekonomik gelişmesi ve kalkınması adına yoğun bir dönemi geride bıraktıklarını, bu süreçte Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’ın Ankara’da birçok bakan ve üst düzey yetkililerle görüşmek suretiyle gayretli bir çalışma ortaya koyduğunu ifade etti.

Başkan Alan’ın özellikle savunma sanayi yatırımlarının ilimize kazandırılması ile ilgili yaptığı görüşmelerin, sonuçları itibarıyla şehir tarihinde önemli yer edinecek ve hayata geçmesiyle de ilimizi savunma sanayi alanında merkez yapacağını ifade eden Elazığ TSO Meclis Başkanı Sedat Karataş, “Bu girişimlerinden dolayı Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İdris Alan ve Meclis Üyelerimiz ile Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan alan: 'Girişimlerimiz sonucu yanlıştan dönüldü'

Pandemi ve iki büyük depremi yaşamış bir şehir olarak kendilerinin ilimizin bir an önce olağan akışına kavuşması, ekonominin ve üretimin yoluna girmesi adına gayret gösterirken, “Enflasyon Düzeltmesi” adı altında alınması planlanan haksız ve yersiz vergiler konusunda hem TOBB hem de Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak tepkilerinin karşılık bulduğunu, Hazine ve Maliye Bakanlığının son açıklamasıyla bu uygulamanın 2023 yılı yıllık cirosu 50 milyon liranın altında olan işletmelerin muaf tutulduğunu açıklamasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Zaman zaman büyük firmaların ve şirketlerin vergi borcu silinir, farklı şirketlere özel imtiyazlar tanınırken, kamu şirketlerinin yönetim kurullarında bulunan isimlere ikişer, üçer ve yüklü miktarlarda maaşlar ödenirken alınması planlanan bu vergileri zaten adil bulmadıklarını ifade eden Başkan Karataş bu yanlıştan dönülmesinde önemli katkısı olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Elazığ TSO Başkanı İdris Alan’a teşekkür etti.

BAŞKAN ALAN: “VERİMLİ BİR DÖNEM OLDU”

Temmuz ayında verdikleri bir aylık aranın ardından Ağustos ayı meclis toplantısını üyelerin yoğun katılımlarıyla yaptıklarını dile getiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Temmuz ve Ağustos ayının oldukça verimli geçtiğini ifade etti.

Başkan alan: 'Girişimlerimiz sonucu yanlıştan dönüldü'

Temmuz ayında, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen “Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi 70. Genel Kurulu’na katılım sağladıklarını ve bu toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından deprem yaşayan 11 ilde yapılacağı açıklanan savunma sanayi yatırımları ile BYD firmasının ilimizde yatırım yapması konusundaki taleplerini ilettiklerini ifade etti.

BAŞKAN ALAN:“BAKANLARIMIZA SORUNLARIMIZI AKTARDIK”

TOBTİM Yönetim Kurulu olarak, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ı ziyaret ederek, iş dünyası ve odalarımızın mevcut yasa ve mevzuatlardan kaynaklı yaşadığı problemleri dile getirdiklerini ifade eden Başkan Alan; “25 Temmuz tarihinde, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın katılımıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen “İstişare Toplantısı”na katıldık. Toplantıda; sektörlerin istihdam alanında yaşadıkları problemler, kalifiye eleman yetiştirilmesi ve üretimde sığınmacıların rolü ve etkileri konularında iş dünyasının talep ve önerilerini sunduk.” dedi.

“TEKNOVA’NIN EKSİKLİKLERİ GİDERİLİYOR”

Başkan Alan; Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen OSBÜK Doğu Anadolu Bölge Toplantısı’na Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk ile birlikte katılarak, Teknova OSB’nin eksikliklerinin tamamlanması ve yatırımcılarımızın sorunlarını Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’a ilettiklerini dile getirdi.

“ETAK PROJESİ İLE KAYISI PİYASASINA DEĞER KATTIK”

 “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak tarımsal üretimi destekleme ve ilimiz ekonomisine katkı amacıyla başlattıkları ETAK Projesi kapsamında Baskil’de hayata geçirdiğimiz "Kayısı İşleme, Paketleme ve Analiz Laboratuvarı"nın açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Alan, “Açılışa, Elazığ Valimiz Sn. Numan Hatipoğlu, ilimiz milletvekilleri Sn.Prof. Dr. Erol Keleş, Sn. Gürsel Erol ve ilimiz protokolü de katılarak bu mutluluğumuza ortak oldular. Bu vesileyle ETAK Projesini başarıyla yürüten Kıvanç Beyarslan, ile Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Baloğulları’na teşekkür ediyorum. Bu tesisimizin açılışı ve kamuoyunda durulmasından sonra Baskil kayısısına olan ilgi ve pazar payının artmasıyla bölge ekonomisine 5 milyon dolarlık bir katkı sağlanmıştır.” dedi.

Başkan alan: 'Girişimlerimiz sonucu yanlıştan dönüldü'

Elazığ TEKNOVA Organize Sanayi Bölgesi 14. Müteşebbis Heyet Toplantısı’nı gerçekleştirerek eksikliklerin giderilmesi noktasında adım attıklarını ifade eden Başkan Alan, üretimini başka bir ile alması planlanan şarap fabrikasının ilimizdeki faaliyetlerine devam etmesi konusunda yetkililerle görüşüp olumlu sonuç aldıklarını dile getirdi.

“KREDİ KARTI KULLANIMINDAN KAYNAKLI SORUN ÇÖZÜLDÜ”

Şirketlerin kredi kartı kullanımı ile ilgili yapılan düzenleme sonrası piyasalarda sıkıntılı bir süreç yaşandığını dile getiren Başkan Alan, “Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ve Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat ile yaptığımız görüşmelerden olumlu sonuç alarak iş insanlarımızın bu problemini gidermiş olduk” dedi.

“SAVUNMA SANAYİ YATIRIMLARINDA ISRARLIYIZ”

Çin İşadamları Derneği Başkanı Zhou Yanquan’ı Ticaret ve Sanayi Odasında ağırlayarak şehrimiz ile Çin arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda istişarelerde bulunduklarını ifade eden Başkan Alan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerinde hassasiyetle durdukları konulardan birinin de ilimizde savunma sanayi yatırımlarının gelmesi olduğu dile getirdi.

 2023 yılında Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve şehrimizde savunma sanayi yatırımlarının yapılmasını öngören toplantı sonunda bu işin peşini bırakmadıklarını ve her fırsatta bu konuda adım attıklarını dile getiren Başkan Alan, bu konuda şunları söyledi: “Daha önce başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok Bakanımıza ilettiğimiz bu önemli konu ile ilgili olarak da geçtiğimiz hafta Ankara’da bir dizi temas ve görüşmelerimiz oldu. Elazığ Milletvekillerimiz Sayın Prof. Dr. Erol Keleş ve Sayın Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanımız Sayın Şerafettin Yıldırım, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Suat Öztürk ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mustafa Baloğulları ile birlikte Savunma Sanayii Başkanımız Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün, Milli Savunma Bakan Yardımcımız hemşehrimiz Sayın Şuay Alpay ve Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler’i ziyaret ettik. Verimli geçen bu görüşmelerin ilimizde yatırıma dönüşeceğine inanıyor ve desteklerinden ötürü Savunma Bakanımız, Bakan Yardımcımız ve Savunma Sanayii Başkanımıza teşekkür ediyorum.”

Başkan alan: 'Girişimlerimiz sonucu yanlıştan dönüldü'

“FIRAT KALKINMA AJANSI YATIRIMCILARIMIZI DESTEKLİYOR”

Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerinin valileri, belediye başkanları ile ticaret ve sanayi oda başkanlarının katılımıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Alan, “Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak ilimizin ekonomik kalkınmasının yanında farklı alanlardaki problemlerini de takip eden, gündeme getiren ve çözüm noktasında ilgili kurumlarla istişare kültürüne önem veren bir yönetim anlayışla şehre hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

“ENFLASYON DÜZELTME VERGİSİNE OLAN TEPKİMİZ KARŞILIK BULDU”

Son günlerde yatırımcılarımızı tedirgin eden, yatırımların önünü kesen ve ciddi tepkilere sebep olan “enflasyon düzeltmesi” adı altında alınmak istenen verginin haksız olduğunu en üst seviyeden dile getirdiklerini ifade eden Başkan Alan; “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın “enflasyon düzeltmesi” adı altında uygulamaya koyduğu vergileme sisteminin iş dünyasını zora sokacağını ve alınan vergilerin adil olmadığını, işletmeleri elde ettikleri gelirleri yerine yatırımlarından vergi alınması uygulamasına hem Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak hem de TOBB nezdinde tepkimizi koyduk. Yine bu uygulama ile yeni yatırım yapacak şirketlerin yatırımlarını askıya alabileceğini ifade ettik. Ortaya koyduğumuz bu tepkiler sonuç verdi ve yıllık cirosu 50 milyonun altındaki işletmeler bu vergiden muaf tutuldu. Bu konuda sesimize kulak vererek adım atan Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’e teşekkür ediyorum.

“ELAZIĞSPOR’A DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Gözbebeğimiz olan Elazığspor için geçen sezonda gerçekleştirdikleri katkıları 2. Lig’de de sürdürdüklerini ifade eden Başkan Alan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Genç Girişimciler Kurulu Elazığspor’a 500 bin TL katkıda bulunduklarını ve bunun devam edeceğini dile getirdi.

ELAZIĞSPOR BAŞKANI AHMET FETHİ YILMAZ:“DESTEKLERİ İÇİN BAŞKANIMIZ VE MECLİS ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Toplantıda söz alan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Elazığspor Başkanı Ahmet Fethi Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası olarak Elazığspor’a yaptıkları katkılardan dolayı Başkan Alan ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.