Başkan Akın: 'Elazığ'da İstihdam Mekanizması İşlemiyor'

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Akın: 'Elazığ'da İstihdam Mekanizması İşlemiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Akın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Hep birlikte “biz insanımızın ihtiyaçlarını nasıl karşılarız, sorunlarına nasıl kalıcı bir çözüm üretebiliriz” sorusunun cevabını bulmamız gerekiyor. 

Şimdi Elâzığ’ımıza baktığımız zaman, insanımızın sorunu nedir diye sıraladığımızda, bu sorunların her birinin üzerinde ciddi mesai harcanması gerektiğini görüyoruz. Bugünkü yapılanlar gibi Vatandaşa resmin önemsiz bir parçasını gösterip vatandaşı oyalamak çok yanlıştır.

Şimdi bizde bir atasözü var “Değirmen sele gitmiş sen şak şakısını arıyorsun.” Ahlak sele gitmiş, ekonomi sele gitmiş, adalet sele gitmiş, efendim şu kişi şurayı niye ziyaret etti demek, bunun üzerinden siyaset yürütmek, asıl meseleyi kaçırmamıza neden olur.

ELAZIĞ’DA İSTİHDAM MEKANİZMASI İŞLEMİYOR. İSTİŞARE YOK.
Buraya gelene kadar Elazığ’da 30 bin kayıtlı işsiz insanımız var bunu konuşalım. Ben buradan Sayın valimize soruyorum, siz, geçen ay il istihdam toplantısı yaptınız, işsizliği önleme ve planlama toplantısı yaptınız, ne kararlar alındığını açıklayın biz de bilelim vatandaş da bilsin. Bilsin de bu konuda bir çözüm üretiliyor mu, yoksa toplanıp dağılınıyor mu? Eğer bir şey ürettiyseniz açıklayın. Bu mekanizma belliki işlemiyor, eğer işlemiş olsaydı kayıtlı 30 bin işsiz olmazdı. Biz bu konunun takipçisi olacağız bunu belirtmek isterim. 

Ayrıca bu toplantılara niçin muhalefet partileri de dahil edilmiyor. Samimiyseniz bizleri de davet edin projelerimizi konuşalım. Yapmıyorsunuz. Yapmak istemiyorsunuz. Eski hatalar tekrar ediliyor. Bakın deprem konutları konusunda kimseyi dinlemediniz vatandaş sizin yüzünüzden sürekli kaygılı bir şekilde bekliyor. 

TOKİ KİM YA ALLAH AŞKINA!
Uzağa gitmeye gerek yok Sürsürü örneği önümüzde. 

Bakın oradaki vatandaşlarımızdan bilgi aldık, muhtarımızla görüştük. Yani çok ciddi hak kayıpları var, adaletsiz bir şekilde arsa fiyatlandırmaları var, vatandaş evin değerini bilmiyor ne kadar mahsup edilecek onu bilmiyor, bu nasıl bir iş anlamak mümkün değil. TOKİ gelmiş burada tabiri caizse borusunu öttürüyor kimseye de hesap vermiyor. TOKİ kim ya Allah aşkına. Bu milletin arsasıyla bu milletin parasıyla iş yapıyorsun, kim oluyorsun da milleti dinlemiyorsun. İktidar milletvekilleri masaya yumruğunu niye vurmuyor anlamak mümkün değil. Böyle şey olmaz. Bir bakıyorsun geliyorlar istediği fiyata alıyor istediği fiyata satıyor böyle şey mi olur. Bir arsa 3 sene önceki fiyatından daha düşük fiyata alınır mı insanda vicdan olur. bu nasıl mantık anlamak mümkün değil. Bir an önce TOKİ, yarattığı mağduriyetlerin hesabını vermelidir düzeltmelidir.

DEPREM KONUTLARI HAYRINA MI VERİLİYOR! 
Diğer taraftan bir bakıyorsun Binalar yarım yamalak teslim ediliyor. Vatandaş giriyor 40 tane eksiği var. Yahu sen bu vatandaşa bu evleri parasıyla vermiyor musun, hayrına mı veriyorsun ? Eğer parasıyla veriyorsanız evler vatandaşın istediği gibi olmalıdır. Siz hiç yarım yamalak, istemediğiniz bir planda, istemediğiniz bir katta, bir daireye para verip alır mısınız?  

3. Seneye girildi hala teslim edilmeyen evler var. Tüm evler bitse bile açıkta kalanlar var. Başlanmayan evler var. Sivrice de millet konteynerlerde 3 kış geçirdi. Kimse bunu konuşmuyor. Şimdi oradan birileri çıkmış efendim çok büyük bir iş yapıldı. Yapma ya, bilmiyorsan dön bak biraz araştır. MC hükümeti döneminde Recai Kutan imar iskân bakanıyken 14 bin konutu 6 ayda teslim ettiler. Üstelik vatandaştan 5 kuruş para almadılar kimi aldatıyorsunuz siz. Artık hatanızı kabul edin bu işi yapamadınız. 

VATANDAŞ PERİŞAN, SİZ BUNUN NESİYLE ÖVÜNÜYORSUNUZ!
Diğer taraftan; Oto sanayi dökülüyor 20 senedir kaldıran yok. İlçeler de tek kuruş yatırım yok. Tarım bitti gübrenin tonu 20 bin lira, hayvancılık bitti yem alamıyor vatandaş. Yağın litresi olmuş 80 lira et olmuş 110 lira mazot olmuş 16 lira, bakınız geçen gün baskilde servis şöförleri kan ağlıyor haberini alıyoruz. Niye çünkü sözleşme yaptığı gün mazot 6 lira şimdi 16 lira. Kim koruyacak bu kardeşlerimizi, kimin haberi var hiç kimsenin. Siz o kimsenin ruh halini düşünebiliyor musunuz. Bu idarecilik işte böyle vebali bir iş. Yine başka bir tarafa dönüyorsunuz Elektrik faturaları milletin canını yakıyor. Yani bu Elektriğin maliyeti 2022 Nin ilk çeyreğinde 33 kuruş, devlet kaça satıyor 1,65 lira. Bu aradaki Kar nereye gidiyor. Dağıtım şirketi %2 kar ediyor geri kalanı hükümetin şatafatına gidiyor. Ben elektrik mühendisiyim siz herkesi kandırırsınız beni kandıramazsınız. Diğer taraftan ELAZIĞ 2022 Yatırım planı açıkladılar tüm para binaya betona gömüldü. Siz bunun nesiyle övünüyorsunuz Allah aşkına. Ordan Ak parti il başkanı Sayın Şerafettin Yıldırım çıkmış millete mavi boncuk dağıtıyor, sanki bunların sorumlusu kendi değil, teşkilatı değil de bi başkası. Bu vatandaşın problemi dostlar bizi alışverişte görsün mantığıyla çözülmez. Yahu bu memleket sizin yüzünüzden yanıyor. Siz ahlakı, adaleti, ekonomiyi bitirdiniz. Siz bu milleti aldatıyorsunuz ancak bu defa başaramayacaksınız çünkü Hak gelmiştir Batıl zail olmuştur. Işığın olduğu yerde karanlık olmaz. Sizin karanlığınız biz gelene kadardır. Burdan söylüyorum Siz yıkın biz yapacağız, siz yanıltın biz düzelteceğiz doğruları söyleyeceğiz . Asla Galip gelemeyeceksiniz. Gelemezsiniz. Boşuna sağa sola koşuşturmayın sonucu değiştiremezsiniz.