Başkan Adayı Suiçer: 'Hüda Par Kovancılar'da Tarih Yazacak'

Hüda Par Kovancılar Belediye Başkan Adayı Metin Suiçer vatandaşların her geçen gün partisine ve şahsına yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayarak 'Vatandaşın sokakta konuştuğuna göre bu seçimin kazananı HÜDA PAR olacak ve Kovancılar'da tarih yazacak' dedi.

Başkan Adayı Suiçer: 'Hüda Par Kovancılar'da Tarih Yazacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hüda Par  Kovancılar Belediye Başkan Adayı Metin Suiçer, seçim çalışmalarını, vatandaşların kendilerine bakış açısını ve belediye başkanlığını kazanmaları halinde hayata geçireceği projeler hakkında gazetemiz Hakimiyet’e önemli açıklamalarda bulundu.

İLÇENİN BÜTÜN SORUNLARINI VE ÇÖZÜM YOLLARINI BİLİYORUZ

 Kendisini tanıtma fırsatı verildiği için Hakimiyet Gazetesi ailesine teşekkür ederek sözlerine başlayan  Suiçer “Seçim startı verildikten sonra bizler teşkilatlarımızla birlikte aylardır sahadayız çalışıyoruz. Ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle, esnaf esnaf gezerek halkımıza projelerimizi yapacaklarımızı anlattık. Onların sorunlarını dinledik. Ve şunu gördük ki halkımız bugüne kadar kandırılmış, aldatılmış ve umutlarıyla oynanmış. Halkımızda, siyasetçilere karşı oluşan bu güvensizlik duygusunu bizler duruşumuzla ilkemizle anlattıklarımızla bir nebze kırdık. Zaten Kovancılar’da bizi tanımayan insan sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azdır. Tanıyanlarda esnaflığımızla, ticaretimizle alışverişimizle, dürüstlüğümüzle, güvenilirliğimizle tanıyor. Ayrıca alt yapıya, üst yapıya imar planına hakim oluşumuz bizlere büyük bir avantaj sağlıyor” dedi.

Başkan Adayı Suiçer: 'Hüda Par Kovancılar'da Tarih Yazacak'

HALKA HİZMET HAKKA HİZMET DÜSTURUYLA BU İŞE TALİP OLDUK

Suiçer “ Seçim çalışmalarına başladığımız ilk günden bugüne çok iyi bir ilerleme kaydettik. Kapı kapı gezerek derdimizi anlattık. Makam, koltuk, rant, para peşinde olmadığımızı, “halka hizmet hakka hizmettir” anlayışıyla bu işe talip olduğumuzu söyledik. İl olma potansiyeline sahip olduğunu gördüğümüz ilçemizin yıllardır hizmetten mahrum olmasının verdiği rahatsızlık bizleri harekete geçirmiştir. Halkımızın teveccühüyle de başaracağımıza dair umutlarımız perçinleşmiştir. Zaten bizler halkımıza belediyeyi tek başımıza yönetmeyeceğimizi, ortak bir akıl ile, istişare kültürünü geliştirmek suretiyle halkımızın her kesiminden temsilcisiyle birlikte yani kısacası tüm Kovancılar halkıyla birlikte yöneteceğimizi ifade ediyoruz.

Başkan Adayı Suiçer: 'Hüda Par Kovancılar'da Tarih Yazacak'

MAAŞIMIN 3’TE BİRİNİ YETİM VE MUHTAÇ AİLELERE BAĞIŞLAYACAĞIM

Vatandaş ziyaretleri sırasında duygu dolu anlar yaşadığını da dile getiren Suçier Ziyaretlerim” Bir ziyaretimizde, yetim bir bacımızın ifadeleri bizleri fazlasıyla duygulandırdı. Bizde bunun üzerine belediyeyi kazandığımızda maaşımın 3’te 1’ini yetim ve muhtaç ailelere vereceğimi ilan ettim. 31 mart yerel seçimlerine de sayılı günler kala sahada HÜDA PAR  rüzgarının estiğini görüyoruz” diye konuştu.

Başkan Adayı Suiçer: 'Hüda Par Kovancılar'da Tarih Yazacak'

KRONİKLEŞEN SORUNLAR VATANDAŞI BIKTIRDI

Her ortam ve ziyaretlerde hızla yükselen seçmen ve oy sayısının konuşulmaya başladığını ifade eden Suiçer “Zaten şuan seçmen aday profillerine bakarak tercih yapacağını söylüyor. Bizde belediyecilik konusunda bilgi birikimimiz ile, yılların verdiği tecrübe ile, alt yapı üst yapı imar gibi konulara hakim olmamız hasebiyle halkın arasında yaparsa bunlar yapar diye konuşuluyoruz. Yıllardan beridir ilçemizin hizmet görmeyişi, sorunların kronikleşerek içinden çıkılmaz bir hale gelmesi halkı bıktırıp usandırmış. Bu bıkkınlıkla birlikte halkımız çözümün adresi olarak HÜDA PAR’ı görüyor ve gerçekten halkın teveccühü her geçen gün artıyor.

Başkan Adayı Suiçer: 'Hüda Par Kovancılar'da Tarih Yazacak'

GENEL BAŞKANIMIZIN MİTİNGİYLE YÜKSELİŞİMİZ HIZ KAZANDI

Suiçer “Çalışmalarımıza başladığımız ilk günden itibaren oylarını katlayarak arttıran tek partiyiz diyebilirim. Bazı partiler ilk zamanlarda biraz ivme yakalamıştı ancak şuan onların oyunun çoğu düşüşe geçiyorken biz HÜDA PAR olarak her gün üzerine ekliyoruz.Bütün bunların yanı sıra Genel Başkanımız Zekeriya Yapıcıoğlu’nun ilçemize yapmış olduğu ziyaret,  halkın yoğun katılımı ile miting havasına büründü ve partimizin yükselişi hız kazandı. Bu buluşmada yaptığımız konuşmaları halkımız zafer konuşması olarak algıladığını sokakta dile getiriyor. Ayrıca genel başkanımızın yaptığı konuşma ile bayanların teveccühün arttığı onların  arasında en çok konuşulan ve ilgi gören parti olma konumuna çıkardı. Zaten 2 bayan encümen adayı olan tek parti olmamız, bayanların partimize destek vermesinde çok önemli bir faktördü. Bayanlara yönelik projelerimizle birlikte bu destek ve teveccüh katmerlendi. Bu halk buluşmasının miting havasına dönmesi, muhteşem bir kalabalığın oluşması, anketlerde ve kamuoyu araştırmalarında göze çarpan yükselişi teyit eder nitelikteydi. Vatandaşın sokakta konuştuğuna göre bu seçimin kazananı HÜDA PAR olacak ve Kovancılar’da tarih yazacak. Hatta bazıları sonuçların şimdiden belli olduğunu HÜDA PAR’ın kazandığını konuşmaya başladı bile. Son olarak bizlerde halkımızın teveccühüne layık, Rabbimizin rızasına uygun olmaya çalışacağız inşallah. Rabbimizin emrine muhalif hiçbir işe onay vermeyeceğiz. Adaletin liyakatın mumla arandığı bu zamanda insanlara Hz. Ömer’in adaletini göstereceğiz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Başkan Adayı Suiçer: 'Hüda Par Kovancılar'da Tarih Yazacak'

KOVANCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANMASI HALİNDE PROJELERİNİ MADDELER HALİNDE SIRALAYAN METİN SUİÇER “

1-) Şeffaf belediyecilik anlayışımız ile, belediye projeleri, politikaları, çalışmaları, gelir gider durumu vb. herşey halkımız ile paylaşılacak.

Halk toplantıları kapsamında halkımız problemlerini aracısız ve direk olarak başkana iletecek.

2-) Sosyal belediyecilik kapsamında “YEŞİL MASA” projesi ile vatandaşlarımız tüm sorun, şikâyet ve önerilerini 7/24 “Halka Hizmet Merkezine” gönderebilecek.

“Sorunları Kaynağında Tespit” projesi ile halkımızın ilettiği tüm sorunları “Hızır Ekip” çözecek.

3-) Bayan Encümen adaylarımızla birlikte ilçemizdeki bayanlarla aylık düzenli olarak görüşerek sorun, istek ve önerileri dinlenerek gerekli adımlar atılacaktır.

4-) Sokak hayvanları sorunu kurulacak olan barınaklar ile çözüme kavuşturulacak. Hayvanlarımızı evsiz sokaklarımızı güvensiz bırakmayacağız.

Başkan Adayı Suiçer: 'Hüda Par Kovancılar'da Tarih Yazacak'

5-) Üniversiteli gençlerimize burs desteği sağlayarak eğitimlerine katkı sağlayacağız. Öğrencilerimizin bayramlarda gidiş dönüş yol ücretini karşılayacağız. Evlenecek  olan gençlere beyaz eşya, çeyiz yardımı, düğün salonu hediyemiz ile evliliklerini kolaylaştıracağız. Hatta istek dahilinde belediye başkanı olarak kız istemelerine eşlik ederek kolaylık sağlayacağız.

6-) Cenaze hizmetleri (defin, nakil, yıkanma mezar yeri vb.) belediyemiz tarafından A’den Z’ye Ücretsiz olarak sağlanacaktır. Cenaze sahibi bu işlemlerin hiçbirisiyle uğraşmayacaktır.

7-) Kaldırımlarımızı işgal eden ( çay ocağı, lokanta, manav vb.) esnaflara sınırlandırma getirerek halkımızın özellikle bayanlarımızın rahatça gezip yürüyebileceği alanlar oluşturacağız.

8-) Şahmiran Dağı kanal yolu projemiz ile misafirlerimizi ağırlayacak ve ailece zaman geçirilecek mekanlar inşa edilecek.

9-) Kuracağımız güneş enerjisi panelleri ile belediyemizin elektrik giderini azaltarak belediyeyi büyük bir giderden kurtaracağız. Böylece su kuyularına harcanan elektrik masrafını sıfıra indirerek eskimiş su şebeke hatları yenilenecek. Halkımıza sağlıklı ve içilebilir suyun belli bir miktarı ücretsiz verilecek.

10-) Üreten belediyecilik vizyonu ile belediyemiz bünyesinde işletmeler, atölyeler ve üretim merkezleri kurularak istihdam sağlanacak. Kuracağımız üretim alt yapısı ile belediyemiz kendi ayakları üstünde duracak.

11-) “Güvenli Evler, Dirençli Kovancılar” sloganıyla depreme karşı güvenli ve dirençli yerleşimler oluşturulacak. Hiçbir tarım arazisi imara açılmayacak. Sağlam zeminler üzerine binalar inşa edilecek.

12-) Engelli encümen adayımızla birlikte, engelli kardeşlerimizin bizlere iletmiş olduğu (yol, kaldırım, park, minibüs, asansör, kurum girişleri vs.) sorunlara çözüm olacağız. Kendilerine engel teşkil eden ne varsa ortadan kaldıracağız. “Engelsiz Bir Yaşam Bizimle Olur.”

13-) Dayanışmacı belediyecilik düsturu ile “Hiç Kimse Aç ve Açıkta Kalmayacak”, hiçbir geliri veya kimsesi olmayan vatandaşlarımıza sahip çıkılacak.

14-) Yine bayanlara yönelik kuracağımız kültür evlerimiz ile yaşlı kadınlarımız ile genç kızlarımız arasında bir köprü kuracağız. Yemek kültürünün aktarımından dikiş nakış işlerinin öğrenilmesine kadar her türlü kültür alışverişini kültür evlerimiz sayesinde sağlayacağız. Bu kültür evlerinde bayanlarımız sosyal faaliyetler ile güzel zamanlar geçirebilecek.

15-) Doğanın güzelliklerini koruyarak vatandaşların dinlenebileceği, spor yapabileceği, çocukların oyun oynayabileceği modern park alanları ve yeşil bölgeler hizmetinize sunulacak.

16-) Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak güneş enerjisi panelleri, rüzgâr türbinleri gibi yeşil enerji projeleri hayata geçirilecek.

17-) Maaşımın 3’te 1’ini yetim ve muhtaçlara, 3’te 1’ini sportif faaliyetlerde bulunan kulüplere vereceğim. Geriye kalan 3’te 1’inide temsili olarak alacağım.