BAŞKA EMRİN!...

BAŞKA EMRİN!...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İslam ve Müslüman karşıtlığı söylem ve politikalarıyla bilinen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sözde "Fransız İslamı" projesi kapsamında yeni düzenlemeler getirmeye hazırlanıyormuş.

Elysee Sarayı'nda Fransa İslam Konseyi (CFCM) temsilcileriyle bir araya gelen Macron, ülkedeki Müslüman toplumunun temsilcilerinden 15 gün içinde dernekler için "laiklik şartı" olarak bilinen "Cumhuriyet Değerleri Şartı" hazırlamasını istemiş.

Macron, derneklere kamu yardımını söz konusu şarta uyma koşuluna bağlamak istiyormuş.

CFCM'den "imamların eğitimi şartnamesi"ni hazırlamalarını isteyen Fransız cumhurbaşkanı, imamların dil bilen ve cumhuriyet değerlerine saygılı görevliler olmasını istiyor.

Şartname, imamların Fransa'da formasyon almalarını ve meslek kartı sahibi olmalarını getiriyor. Ayrıca cumhuriyet karşıtı söylemde bulunan imamların eğitim izinlerine son verileceği, kartlarının ellerinden alınacağı ifade ediliyor.

Anlaşılan Fransa, tüm dünyaya ihraç ettiği laiklik kavramını tam anlamıyla uygulamak istiyor. Ancak bildiğimiz ya da bize öğretilen laiklik anlayışı şudur ki din devlete, devlet de dine karışmayacak.

Macron efendi, kendi dinini ve mezhebini yoluna koymuş olacak ki haddi olmadığı halde İslamiyet’i ve İslami müesseslerde görev yapan görevlileri kendi istediği gibi tek tip düşünecek ve yaşayacak bir din tasavvur ediyor.

Macron bilmiyor ki İslam, öyle kendisinin ölçüp biçeceği ve endazeye vuracağı bir din değil. İslam, onu da kurtaracak bir hayat nizamı bahşeden güzellikler dini. Ancak Macron ne kadar korkmuş ya da korkutulmuş ki bu dine mensup tüm insanlara ve özellikle imamlara format atmak istiyor.

Başarır mı? Asla.. Hatta bu eylemi Fransa’da İslami yapıyı ve karşı örgütlenmeyi getirir. Sonuçta da her zamanki gibi zafer İslam’ın olur.