Basın Sitesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un bu şehre katkılarını ve hizmetlerini yine bu şehrin halkı olarak unutmadık ve hep minnettar kaldık.

Basın Sitesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020 günü yaşadığımız o korkunç depremin ardından henüz bir kaç saat geçmişti ki tüm ekibiyle birlikte şehrimize geldi ve iki ay kadar ilimizde kaldı Bakan Kurum.

Bu süreç içinde arama-kurtarma, enkaz ve hafriyat kaldırma ve rezerv bölgeleri ile kentsel dönüşüm kapsamında eş zamanlı olarak birçok yerde konutlar yükseldi ve depremin birinci yıl dönümünde konutlar hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Bu süreçlerin her bir aşamasında görevi Bakan olmakla birlikte bir saha mühendisi titizliği, gayreti ve özverisiyle çalıştı ve hizmet etti. Deprem sonrası dönemlerde de sık sık ilimize gelerek ilgili kurumlar ve STK başkanlarıyla koordinasyon toplantısı yapan Kurum; Gazeteciler Cemiyetlerinin “Basın Sitesi” teklifine de sıcak baktı ama sonrasında görevinden ayrıldığı için bu proje askıda kaldı.

İl yöneticilerimizin, milletvekili ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın da olumlu baktığı ve her türlü desteği vereceklerini ifade ettikleri Basın Sitesi konusu Murat Kurum’un yeniden bakan olmasıyla yeniden gündeme geldi.

Bakan Kurum’un Cuma günü Ahmet Tevfik Ozan Kültür ve Kongre Merkezinde il yöneticileri ve STK başkanlarıyla yapacağı toplantıda bu konu yeniden gündeme gelebilir ve Bakan Kurum’dan meslektaşlarımıza bir müjde gelebilir.

Zor şartlar altında ve az miktar ücretlerle çalışan meslektaşlarımıza güven ve huzur içinde oturacağı konutların TOKİ tarafından yapılmasıyla önemli bir problem daha son bulacak ve birçok konuda olduğu gibi bunda da Murat Kurum imzası olacaktır.