Başgün: 'Bu yıl orman yangınları açısından şanssız bir yıldı'

'Mustafa Balta ile kimdir?' programının 2. Konuğu Elazığ İtfaiye Müdürü İbrahim Halil Başgün oldu.

Başgün: 'Bu yıl orman yangınları açısından şanssız bir yıldı'

Elazığ İtfaiye Müdürü İbrahim Halil Başgün, bu yıl orman yangınları açısından yaşanan zorlukları değerlendirdi.

26 HAZİRAN ELAZIĞ İÇİN FACİA

 Başgün: "Bu yıl binlerce hektar alanımız yandı. Orman yangınlarının temelinde insan faktörü var" dedi. 26 Haziran’ın Elazığ tarihinin en fazla yangın çıktığı gün olduğunu belirten Başgün, bu tarihte 200’ün üzerinde yangına müdahale ettiklerini ifade etti.

VALİLİK VE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA TEŞEKKÜR EDERİM

Başgün valilik ve belediye başkanlığına sağlanan destek için teşekkür ederek: “Sadece merkezde değil, ilçelere ve beldelere de takviye olarak gidiyoruz. Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak birbirimize destek çıkıyoruz" şeklinde konuştu.

Başgün: 'bu yıl orman yangınları açısından şanssız bir yıldı'

9 AYDA YAKLAŞIK 3000 VAKAYA MÜDAHALE ETTİK

9 aylık yangın istatistiklerine de değinen Başgün: "Bu süre zarfında 1025 yangına, 101 sıkışmalı trafik kazasına, 556 insan kurtarma ve 369 hayvan kurtarma vakasına müdahale ettik. Ayrıca birçok kuruma yangın eğitimi verildi ve 704 iş yerine ruhsat verdik" dedi.

DEPREMLERDE İTFAİMEYİZ BÜYÜK BİR ROL ALDI

2020 Elazığ depreminde itfaiye ekiplerinin büyük bir rol üstlendiğini vurgulayan Başgün, yaşanan panik nedeniyle normalde 4 dakikada ulaşmaları gereken bir vakaya 21 dakikada müdahale edebildiklerini hatırlattı. Maraş depremlerinde hem depremzede hem de destek ekip olduklarını dile getiren Başgün: "Malatya İtfaiye Müdürü beni aradı ve destek istediler. Elazığ’daki

18 kişiden oluşan 3 kurtarma ekibi, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatı ile yıkımın yaşandığı Malatya’ya yardıma koştu. Depremzede olmalarına rağmen, ailelerini arkalarında bırakarak enkazlarda çalışan ekipler, 12 günde 25 kişiyi sağ olarak kurtardı” dedi.