Başarıyla Gelen Yeniden Atama

Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne ikinci kez Prof. Dr. Fahrettin Göktaş atandı. Bu atamada en önemli faktör, Prof.Dr. Göktaş'ın dört yıl boyunca hayata geçirdiği projeler ve üniversitenin  bilimsel ve akademik anlamda yakaladığı başarılarıydı.

Başarıyla Gelen Yeniden Atama
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Biz Hakimiyet olarak dört yıl önce de bu gün de olaya hizmet ve vizyon olarak baktık. Tek kriterimiz liyakat oldu. Ne Göktaş’ı tanırdık o gün ne de diğer rektör adaylarını. Bu sebeple dört yıl önce “Elazığlı bir öğretim üyesi  yok muydu ki Erzurumlu atandı” türü yaklaşımlara karşı çıktık.

Buna karşı çıkmamızın  en önemli sebebi de o güne kadar  Fırat’ta rektörlük yapan Elazığlı hemşerilerimizin yeterli başarıyı gösteremediği gibi  üniversiteye  hısım  akraba ve aynı soy isimli düzinelerce  öğretim üyesi almalarıydı. Her rektör, öteden beri etkin olan ve biraz da karanlık bir lobinin emrine girdi ve onların direktiflerini harfiyen uyguladı.

Üniversitenin başarısı, yeni binaların yapılması ya da öğretim üyelerinin desteklenmesi ve yüreklendirilmesi gibi bir gündemleri olmadı geçmiş rektörlerin.

4 yıl önce bu göreve atanan Prof.Dr. Göktaş, gündemine iki önemli madde aldı. Birincisi üniversitenin başarı grafiğini ve saygınlığını artırmaktı. Bunun için kadrolara eş-dost ve babadan oğula geçen saltanat yöntemini değil, akademik başarı gösteren ve bilimsel şartları sağlayan isimleri atamaktı.

İkincisi ise üniversiteyi fiziki anlamda büyüterek yeni binalar, derslikler, hastaneler ve sosyal tesisler yapmaktı.Rektör Göktaş, tüm bu hedeflerini dört yıllık görev süresi içerisinde başarıyla yerine getirdi.

Şehrin siyasileri, yöneticileri, STK’ları ve diğer erkleriyle uyumlu bir çalışma süreci yürüttü.Ankara’daki güçlü lobisi sayesinde tarihin en büyük ödeneklerini aldı ve bunu hizmete çevirdi.

Yıllarca atıl kalan Kesikköprü yerleşkesinin adını önce Harput Yerleşkesine çevirdi, ardından yeni derslikler inşa etti. Şehir merkezinde kaldığı ve yoğun talep dolayısıyla hizmeti karşılamayacak duruma gelen Üniversite  Hastanesinin  800 yataklı olarak bu yerleşkeye yapılması adına adımlar attı ve ödeneğini çıkartarak bunda da muvaffak oldu.

Rektör Göktaş’ın başarıları elbette yazdıklarımızdan  daha fazla. 

Bu ihlaslı çalışma ve samimi gayret, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da görülmüş  ve takdir edilmiş olmalı ki  Prof. Dr. Fahrettin Göktaş dört yıllığına daha Fırat’ın rektörlüğüne atandı.

Yeni dönemde Rektör Göktaş’ın özellikle yönetim kadrolarında köklü, radikal ve cesur adımlar atarak değişime gitmesi gerekiyor. En çok sorun yaşanan birimlerden özellikle de Fırat Üniversitesi Hastanesinden başlamak üzere birçok birim yöneticisini değiştirmesi, hizmet heyecanı olan ve halka hizmet etmede kendisinin yüzünü kızartan ve mahcup eden değil ağartan isimleri iş başına getirmesi gerekiyor.

Göktaş’ı, kimseye minnet borcu olmayan koskoca bir dört yıl bekliyor. Kendi görev süresi içerisin de başarılı hizmetlerle anılmak istiyorsa tüm yönetim kademelerini yeniden gözden geçirmesini ve kendi hızına yetişecek isimlerle yola devam etmesini kendisine acizane ve dostane tavsiye ediyoruz. 

Bu başarılarından ve yeniden atanmasından dolayı Prof.Dr. Göktaş’ı tebrik ediyor, muvaffakiyetler diliyoruz.