Başarı-Ödül- Gurur Fırat

Bilimsel yayınlar ve buluşlarla birlikte şehrimizi birçok ödülle tanıştıran Fırat Üniversitesi başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Başarı-Ödül- Gurur  Fırat
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'e damga vuran Fırat Üniversitesi TEKNOFEST yarışmalarında birincilik ödülleri dahil olmak üzere toplamda 9 ödül almaya hak kazandı.

TEKNOFEST 2024’e damga vuran Fırat Üniversitesi yarışmalarda 3 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük derecesi elde etti. Ayrıca 4 farklı kategoride de ödül alan Fırat Üniversitesi toplamda 9 ödül alma başarısı gösterdi.

Gerçekleştirilen yarışmalarda; TRoket Takımı, ReNICaMes Takımı ve İzci Takımı TEKNOFEST birincilik ödülleri aldı. İpekyolu Otonom Robot Takımı ikincilik ödülü alırken, FUQC Takımı üçüncülük ödülüne layık görüldü. Öte yandan; TRoket Takımı “En İyi Görsel Medya Paylaşımı Ödülü”, Zoovet Takımı “Ticarileşme Potansiyeli Ödülü”, SorAI “En İyi Sunum Ödülü”, İpekyolu Roket Takımı “En İyi Takım Ruhu Ödülü” almaya hak kazandı.

Tabi kendi hiç bir başarı hatta başarı elde edecek yönetim becerisi olmayan çevreler, bunu küçümseyecek, ciddiye almayacak hatta gereksiz görecekler.Fırat Üniversitesi’nin bu başarılarına hasutlukları sebebiyle burun büken çevreler de alıştı.

Her türlü argümanları kullanan, buna Elazığlılık motifini de ekleyip en yakın arkadaşlarından dahi destek görmediğini itiraf edenlerin bu başarıları takdir etmesi ve alkışlamasını beklemek elbette saflık olurdu. Her şeye ve kişisel beklentilerini elde edilmemesinin beslediği kin ve nefret duygularına ve hezeyanlara rağmen Fırat Üniversitesi başarıya da büyümeye de doymuyor.

Zira doğru adımlar atan, on yıllardan beri durağan bir üniversite yapısını dinamik bir konuma yükselten bir rektör var artık. Diş hastanesini tamamlama aşamasına getiren, 800 yataklı hastaneyi ise temel atma aşamasına taşıyan ve akademik başarılara doymayan güçlü bir irade var artık Fırat’ta ve şehirde…

Kim ne dersi desin, bilimsel hiçbir başarısı olmayan, aldıkları 160 bin maaşla ancak odalarda dedikodu yapanların bu hayallere yetişmesi mümkün değil. Hizmet kervanı Rektör Prof.Dr. Göktaş ile yürüyor. Varsın birileri bundan rahatsız olsun. Bu arada gerçek Elazığ sevdalılarını(?) görmüş oluyoruz ya… Bu da az bir kazanım değil bizler için!