BANKALAR ''EMEKLİ'' KUYRUĞU'NDA

Mevduatı artırma çabaları doğrultusunda bireysel bankacılıkta artan rekabet, sektörde yeni promosyonları beraberinde getirirken, bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalarda

BANKALAR ''EMEKLİ'' KUYRUĞU'NDA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mevduatı artırma çabaları doğrultusunda bireysel bankacılıkta artan rekabet, sektörde yeni promosyonları beraberinde getirirken, bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalarda emekliler yeni hedef kitle oldu. Türkiye'de 12 milyona yakın emeklinin olması da "Emekli Bankacılığı" alanında bankaları yeni arayışlara itti. 

Geçen yıl sisteme yeni dahil olanlarla birlikte emeklilere, bankacılık kanalıyla 152 milyar lira ödeme gerçekleştirildi. Öte yandan geçen yıl sonunda bankacılık sektörü toplam mevduatı 1 trilyon 260 milyar TL seviyesindeydi. Bu da emeklilere bir yılda ödenen maaş tutarının, toplam mevduatın yaklaşık yüzde 12'sine denk geldiğini gösterirken, emeklilerin sektör için önemini de ortaya koyuyor. 

Bu kapsamda emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi için çalışmalarını sürdüren hükümet, bir an evvel bunun neticelenmesi için uğraşıyor. SGK yetkilileri ve bankacılık sektör temsilcileri de konuyla ilgili görüşmelerini devam ettiriyor. 

Tüm bunlar sonucunda "Emekli Bankacılığı" alanında rekabetin hız kazandığı görülürken, bankalar; emeklileri kendi müşterileri yapmak için uygun kredi faiz oranları başta olmak üzere, hesap işletim ücreti almama, ücretsiz havale, kredi kartı kampanyalarında yararlanma, bonus gibi hizmetler sunuyor.