'BANA BAK AMERİKA..!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, 116 projenin açılışını yapmak üzere bulunduğu Diyarbakır'da hem teröre hem de teröre aleni destek veren ABD'ye sert mesa

'BANA BAK AMERİKA..!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, 116 projenin açılışını yapmak üzere bulunduğu Diyarbakır'da hem teröre hem de teröre aleni destek veren ABD’ye sert mesajlar verdi. Suriye'de ABD askerlerinin basına yansıyan fotoğraflarına Erdoğan, "Şu anda Amerika'nın YPG, PYD'ye vermiş olduğu desteği kınıyorum. Bize verilen söz bu değil" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, 116 projenin açılışını yapmak üzere cumartesi günü Diyarbakır’a gitti.

“REHBERLERİ KANDİL”

Terör örgütünün siyasi uzantısı siyasi oluşumların Kandil ile hareket ettiklerini ancak kendilerinin güçlerini Hak'tan ve halktan aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“20 kilometre ötemizde 12 Mayıs'ta terör örgütü 15 ton bomba yüklü kamyonu patlattı, 16 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açtılar. Bakınız, PKK'nın desteklemiş olduğu parti parlamentoda. Onlar PKK adına parlamentoda. Bunlar bizim verdiğimiz vergilerle oradan maaş almamalı diyor vatandaşlarımız. Dokunulmazlık parlamentoya geldi. Yurt dışına kaçmaya başladılar. Paralel devlet yapılanması neyse bunlar da o. Onlar da kaçıyor, bunlar da kaçıyor. Bunlar silahı bırakırlar, sonra gelirler alırlar. Olmadı mı? O zaman bu ülkeyi terk etmek zorunda kalırlar.

“BÖLGE HALKININ DİRENCİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Bölge halkının örgüte ve teröre karşı tavır ve duruşlarını önemli gördüklerini ifade eden Erdoğan bu açık tavır devam ederse terör örgütünün eylemlerini bırakacağını ifade etti.

Halkın onların gerçek yüzünü gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Bu örgüt ne bu toprakların ne de ülkenin parçası olamaz. İnsanların yaşadıkları evleri bombalarla tuzaklayanlarla benim halkımın ilişkisi olamaz. Sokakları, binaları, dükkânları keyfi biçimde tahrip eden; yolları kesen bir örgütü bırakın Kürt kardeşlerimizi insanlıkla yan yana düşünmek mümkün değil. Terör örgütünün hesaplaşması bölge halkının inancıyla, ibadetiyle, tarihiyle, kültürüyledir. Bölge halkını değerleriyle kopartmayı istiyorlar. Biz hakikatlerle yüzleşmekten çekinmedik. Biz, geçmişte darbecilere verdiğimiz mücadelede ne kadar samimiysek, terör örgütüne karşı verdiğimiz mücadelede de samimiyiz. Şiddetten beslenen bu örgütün bölgemizden uzaklaştırılması şart. Bu operasyonlar bunun için yapılıyor."

ABD’Lİ ASKERLERİN TERÖRİST POZU

ABD'li askerlerin PYD amblemi ile verdikleri pozlara sert tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi: ”PKK, PYD, DAİŞ bunların hiçbirinin birbirinden farkı yok. Şu anda Amerika'nın YPG, PYD'ye vermiş olduğu desteği kınıyorum" diyen Erdoğan, "Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağını düşünürüm. Bizimle NATO'da beraber olan, kendi askerini YPG'nin işaretiyle Suriye'ye göndermemeli. "YPG, PKK değildir" diyenler insanlıktan nasibini almamış. "Teröre karşıyız" demekle karşı durulmaz. Güvenlik güçlerimiz, tarihe geçecek mücadele vererek terör örgütünü bir kez daha hüsrana uğrattılar.

TERÖRE BULAŞANLARA ÇAĞRI

Terör örgütündekilere de çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Annenize babanızın sesine kulak verin. Terör örgütünün kucağından sıyrılın. Bu devlet adildir. O katil terör örgütüyle devletimiz asla mukayese edilemez" diyorum. Çarpık yapılaşmanın olduğu yerleri yıkıp, yeniden yaparak yaraları saracağız. Kimse açıkta kalmayacak. Herkes evini bulacak. Bu devlet adildir, endişeniz olmasın. Van depreminde yıkılan evleri yeni şehirler kurarak, Erciş'te- Edremit'te nasıl yaptıysak, operasyon bölgelerinin tamamında yapacağız. Terör örgütü kan dökmenin peşinde, devletimiz yaşatma ve inşaa etmenin peşinde. Bölgede yaşayan tüm vatandaşlarımızın devletin yanında yer alacağına inanıyorum. Bunun için el ele vereceğiz.