Bakansızlığın gözü kör olsun!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bingöl'deki Haserek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunmuş. Bingöl'de temaslarını sürdüren Bakan Kasapoğlu, Dikme Köyü sınırlarında bulunan Haserek Kayak Merkezi'nde Bingöl Kayak Kulübü sporcularıyla bir araya gelmiş.

Bakansızlığın gözü kör olsun!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayak kıyafetlerini giyip kayak yapıp poz veren  Kasapoğlu, kar motoru kullanmayı ihmal etmemiş.

Kayak Kulübü üyeleri tarafından Türk bayrağıyla sunulan gösteri beğeniyle izleyen Bakan Kasapoğlu, kayak merkezinde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait tesiste genç sporcularla buluşmuş.

Bakan Kasapoğlu'na, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan da eşlik etmişler.

Tamam da bu haberi sizin gündeminize çıkaran özellik nedir diye sorduğunuzu duyar gibiyiz.

Öncelikle her ilin doğal ve turistik değerleri ülkemiz için olduğu kadar o şehrin de zenginliğidir. Bu potansiyellerin sadece yöre halkı için değil ülke ve dünya turizmine açılması ve bu alanda marka değer oluşturmasından mutluluk duyarız. 

Kaldı ki bizim mikro milliyetçilik yapıp  komşu illere yönelik kıskançlıklarımız asla olamaz. Ve bizler biliriz ki Malatya’nın, Bingöl’ün, Diyarbakır’ın, Tunceli’nin kalkınması demek bizim de kalkınmamız demektir. 

Gelelim asıl konuya. Bilindiği gibi Elazığ olarak bizlerin de tarihi, turistik ve doğa harikası eşsiz mekânlarımız var. Bunlardan biri de Hazarbaba Kayak Merkezi. 

Geçmiş yıllarda müstecir eliyle çalıştırılma modeline gidilmiş ama geçen on yıllara rağmen bu konuda ciddi bir yol alınamamıştı.

Tesisisin bakımsızlıktan ve ilgisizlikten çürümeye yüz tutmasına gönlü razı olmayan eski valimiz Çetin Oktay Kaldırım, mevcut ihaleyi karşılıklı feshetmek suretiyle sonlandırmış ve tesisin önemli yatırımlar ve bakım onarımlarının yapılmasının ardından Sivrice Kaymakamlığı eliyle çalıştırılması kararlaştırılmıştı.

Bu amaçla tüm hazırlıklar yapılmış ve başta CZN Burak olmak üzere ülkemizin tanınan sosyal medya fenomenlerinin de katılımlarıyla güzel bir açılış etkinliği düzenlenmişti.

Bu güzel başlangıç ne yazık ki önce 24 Ocak depremi ardından da pandemi döneminin etkisi ile durağan bir dönemi de beraberinde getirmişti.

Mevcut Valimiz Erkaya Yırık da bu tesisin çalıştırılması ve kayak merkezleri arasındaki yerini alması amacıyla geçtiğimiz hafta sonu bir pr çalışması adına sosyal mesafe kurallarına da dikkat edilerek bir etkinlik düzenlemişti.

Her ne kadar bu iyi niyetli çalışma bile sözde şehir sevdalıları tarafından eleştirilmiş olsa da belirli hassasiyetlerin göz önünde bulundurularak yapılan önemli ve gerekli bir etkinlik olmuştu.
Sayın valilerimizin bunca gayreti ve çabalarına rağmen Hazarbaba kayak merkezi Bingöl Haserek Kayak Merkezi kadar gündem ve reklam olmadı.

Neden olmadığı, yazının başında verdiğimiz haberde saklı. Çünkü Bingöl’ün eski de olsa bir bakanı var ve o isim, şu an TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı da olan Cevdet Yılmaz.
Sizin bakanınız olunca elbette spor bakanının da getirirsiniz  başka bakan ve yetkilileri de..

Bakansızlık  ne kadar kötü değil mi? Bakanınız yoksa valla ne  yüzünüze bakanınız  ne de sorunlarınıza bakanınız var. 

Bu gerçeği bildiği içindir ki, “Elazığlı bir bakan olsun, Ak Parti 5-0 yapsın hiç önemli değil”  boşuna demiyor tecrübeli siyasetçi CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol…

Erol’un bir televizyon kanalında; “Hemşerilerimize bir müjde veriyorum. Yakında Elazığlı bir isim Bakan olacak”  olarak verdiği haberin tecellisini bizler de sabırsızlıkla bekliyoruz.